Вакцинація рятує життя: Андрій Райкович наголосив на важливості створення колективного імунітету від COVID-19

Понеділок, 31 січня 2022 13:59

Сьогодні, 31 січня, під час щопонеділкової апаратної наради, Кропивницький міський голова Андрій Райкович закликав містян ще активніше долучитися до процесу вакцинації від коронавірусу – це надзвичайно важливо нині, за умов, коли хвороба щодня прогресує.

- Два роки боротьби з COVIDом, сотні загублених людських життів, просіла економіка, втрачені шалені можливості розвитку – на жаль,  це нинішні реалії, - відзначив міський голова. - Значну частину нашого бюджету довелось переорієнтувати на розвиток закладів охорони здоров’я - ковідних баз. Це змушує нас бути виваженими і послідовними в своїх діях. Дуже просто - зробити щеплення і не наражати на небезпеку рідних, близьких та знайомих. 

Пункти вакцинації працюють, вакцина є, проте кількість охочих робити щеплення у Кропивницькому стрімко зменшилася. Тим часом в лікарнях з’являється все більше хворих на коронавірус. Разом з тим, міський голова поставив завдання управлінню охорони здоров’я додатково попрацювати з медиками первинної ланки. Вони мають оперативно і якісно надавати необхідну медичну допомогу та консультації хворими на коронавірус.

Стрімке зростання рівня захворюваності на ковід стало також головною причиною того, що від сьогоднішнього дня школярі міста, крім початкової школи, пішли на дистанційне навчання.

- Середня і старша школа на карантині.  Хворих дітей і вчителів дуже багато, Тож є можливість опалювати лише ті приміщення, де діти працюють,  якщо це технічно можливо, - звернув увагу  Андрій Райкович. – Управління освіти, попрацюйте з адміністраціями шкіл щодо задіювання економного режиму опалення приміщень навчальних закладів. У нас немає жодної вільної гривні щоб розкошувати. Тому слово “оптимізація” звучатиме часто. І це стосується не лише освіти, а й усіх галузей.

 

Усі новини