Валентина Давидчук: заповнення мереж водою у Кропивницькому відбувається із випередженням графіку

Вівторок, 4 липня 2017 12:16

Питання водозабезпечення Кропивницького стало головним під час прес-конференції директора міського ВКГ Валентини Давидчук у міській раді сьогодні, 4 липня.

За інформацією Валентини Давидчук вода з водогону «Дніпро – Кіровоград» вже почала заповнювати мережі міськводоканалу і, за прогнозами спеціалістів підприємства, водопостачання мікрорайонів за графіком можливе вже сьогодні увечері.

- Згідно із графіком вода мала дійти до Кропивницького сьогодні о 22.00, але ми випереджаємо графік і вночі вода вже була у місті. Проте це не означає, що відразу вона потече з кранів у помешканнях кропивничан. Необхідно заповнити трубопроводи, а це 800 кілометрів, та резервуари зон І та ІІ, які мають об’єм десятки тисяч кубометрів, - відзначила Валентина Давидчук. - За можливості ми пустимо вже сьогодні воду за графіком. Її зможуть отримати мешканці центру, Кущівки, нижні поверхи правобережної частини міста.

Водопостачання за графіком продовжуватиметься впродовж трьох наступних днів, із 5 по 7 липня, звернула увагу журналістів керівник водоканалу. Завтра, 5 липня, від 7.00 по 10.00, вода подаватиметься на лівобережжя, а із 17.00 по 20.00 на правий берег Кропивницького. Із 07.00 по 10.00 післязавтра, 6 липня та від 17.00 по 20.00 наступного дня, 7 липня, водопостачання буде здійснюватися на всі мікрорайони міста. А вже із 7.00 8 липня вода подаватиметься у штатному режимі безперебійно.

Складнощі виникли на етапі підвезення води у житлові масиви обласного центру, визнала Валентина Давидчук. Далося взнаки відсутність достатньої кількості спеціальної техніки, непідготовленість людей, які приходять до автоцистерн з великою кількістю маломісткої тари: вода у такому випадку більше розливається, ніж потрапляє у пластикові пляшки. Відтак автомобілі затримуються на одному місці на довгий час і збиваються із графіку, що викликає справедливе обурення мешканців, до яких воду не встигли довезти.

- Сьогодні у місті продовжуватимуть працювати 14 автоцистерн, - наголосила Валентина Давидчук. – До 16.00 вони забезпечуватимуть водою заклади охорони здоров’я, дитячі садочки, пекарні, а від 17.00 знову рушать у двори кропивничан. У першу чергу обслуговуватимуться адреси, куди вчора не довезли воду.

Усі новини