Вечір енергетичної солідарності: кропивничанам пропонують максимально обмежити споживання електроенергії

Понеділок, 10 жовтня 2022 18:45

Сьогодні, 10 жовтня,  російські агресори завдали масового ракетного обстрілу по багатьом містам України. Цілями ворога стали теплоелектроцентралі, теплові електростанції, трансформаторні підстанції в Києві та інших містах центральної і західної частини України.

У такій ситуації, через дефіцит обсягів електроенергії  “Укренерго” довелося застосувати графіки аварійного відключення електропостачання споживачам.

У той же час, системний оператор “Укренерго”, уряд та Офіс президента звернулися до українців з рекомендаціями зменшити споживання електроенергії, особливо у вечірні години у проміжку між 17:00 та 22:00 годинами.

- Сьогодні о 18.00 розпочнеться вечірній пік споживання електроенергії, який буде тривати до 23.00. Це буде один із найскладніших вечорів для української енергетики. Сьогодні РФ (російські фашисти) завдали ракетних ударів по великій кількості електростанцій та підстанцій. У деяких регіонах тимчасово відсутня електроенергія, а у деяких введені графіки аварійних відключень, - написав в telegram каналі голова парламентського комітету з енергетики Андрій Герус.

Зменшення використання побутової електроенергії дозволить суттєво допомогти енергосистемі та мінімізує потребу в аварійних відключеннях.

- Важливо обмежити споживання електроенергії саме у вечірні години, які є  піковими. Найближчі дні, зокрема, зовнішнє освітлення у Кропивницькому працюватиме в енергоощадному режимі, щоб дати можливість працівникам критичної інфраструктури дістатися з роботи до дому, - відзначив заступник міського голови Олександр Мосін. -  Одночасно закликаємо кропивничан добровільно зменшити споживання електроенергії у вечірні години – із 17:00 до 23:00.

У ці години рекомендується не користуватися: електрообігрівачами, теплою підлогою, бойлерами, електричними сушилками рушників, кухонними електроплитами, мікрохвильовими печами, пральними машинами, електричними духовими шафами, електрочайниками, прасками, посудомийними машинами, кондиціонерами.

Укренерго рекомендує вмикати потужні побутові електроприлади лише вночі, коли рівень споживання в енергосистемі найнижчий.

- Виконуючи ці прості рекомендації, ви убезпечите електромережі регіону від перевантажень та ризику додаткових аварій, - зазначається у зверненні системного оператора «Укренерго».

Усі новини