“Великоднє диво” у Кропивницькому

Четвер, 13 квітня 2017 15:05

У переддень Світлого Христового Воскресіння, 13 квітня, на площі перед міською радою Кропивницького відбувся фестиваль «Великоднє диво».

Перед його початком із самого ранку тут вирував великодній ярмарок, на якому містянам пропонували придбати як різноманітні продукти харчування, зокрема й до святкового столу, так і сувеніри та іншу продукцію. Невдовзі до святкової торгівлі на майдані приєдналися представники міських дитсадків, шкіл, квартальних комітетів, дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна, обласного дитячо-юнацького центру, які демонстрували вироби декоративно-ужиткового мистецтва на тему Великодня і виготовлені власноруч паски, проводили майстер-класи, зокрема з писанкарства. І все це відбувалося під музичний супровід міського професійного духового оркестру.

А о дванадцятій годині настав час відкриття фестивалю, на якому співали танцювали і грали мистецькі колективи й солісти: зразковий хореографічний ансамбль «Вікторія», фольклорний колектив музичної школи № 3 «Дивоцвіт», вокальний ансамбль «М’юзик» з дитячо-юнацького клубу «Вогник», фольклорний колектив «Млиночок» з музею музичної культури ім. К. Шимановського, військовий духовий оркестр третього окремого полку спеціального призначення, музиканти якого завжди дивують своєю високою майстерністю й розмаїттям репертуару, та учениця музичної школи № 1 ім. Г. Нейгауза Ольга Полудень, яка виконала популярну пісню «Дівчина-весна».

Присутніх на святі кропивничан з прийдешнім Великоднем привітали секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов і заступник міського голови Наталія Дзюба, а сироти, діти з обмеженими фізичними можливостями та маленькі переселенці отримали від міської ради подарунки – паски.

Рік тому на цьому ж місці, площі перед міською радою, відбувся фестиваль «Вуличне свято Великодня». Тоді великодні кошики із саморобними сувенірами та солодощами його учасники передали на Схід України для бійців антитерористичної операції. Цьогоріч учасники фестивалю також приготували великодні подарунки – воїнам третього окремого полку спеціального призначення та бійцям інших підрозділів, які нині перебувають на передовій, боронячи Україну від російсько-терористичних агресорів. Ці подарунки працівники дитсадків, шкіл і квартальних комітетів передали волонтерам громадської організації «Серця матерів» та присутнім бійцям третього полку.

Зворушений ставленням містян до своїх захисників, командир по роботі з особовим складом третього полку Сергій Францішкевич подякував за турботу про бійців, побажав кропивничанам щасливо відзначити Великдень і запевнив, що Збройні сили України боронять і надалі боронитимуть країну від усіх зайд. Джерело: http://www.vechirka.com.ua/

Усі новини