Верховний Суд України поставив крапку: за оренду готелю «Київ» призначена справедлива плата

Вівторок, 3 вересня 2019 12:27

Верховний Суд України відмовив у задоволенні касаційної скарги колективного підприємства «Центр - готель». Засідання суду у столиці України щойно завершилось, інформацію про прийняте рішення телефоном одразу повідомив начальник управління комунальної власності міської ради  Олег Колюка.

Раніше Господарський суд задовольнив позовні вимоги управління комунальної власності міської ради Кропивницького до колективного підприємства "Центр - Готель", що орендує приміщення готелю "Київ". Його рішенням внесено зміни до договору оренди, укладеного ще 8 вересня 1994 року. Відповідно до цих змін, розмір орендної плати за користування приміщеннями готелю "Київ" для підприємства "Центр - Готель" зріс до майже одного мільйона 200 тисяч гривень на місяць. До цього орендарі за приміщення готелю в центрі міста площею в 7711 квадратних метрів сплачували близько 10 тисяч гривень на місяць.

Орендарі рішення Господарського суду хотіли опротестувати у Верховному Суді України. Засідання відбулося сьогодні, і судді винесли вердикт на користь управління комунальної власності, повідомив Олег Колюка. Тож тепер колективне підприємство «Центр-готель» сплачуватиме справедливу орендну плату за користування комунальним майном.

Усі новини