Від 90-х до сьогодення: у Кропивницькому облаштували незвичну виставку «Ретроспектива дошкілля»

Вівторок, 17 серпня 2021 17:22

Вихователі дитячих садочків Кропивницького вкотре доводять, що вони надзвичайно креативні та неймовірно творчі. Напередодні відзначення 30-ї річниці Дня незалежності України вони створили незвичну виставку – ретроспективу історії розвитку  дошкільних закладів освіти від 90-х років  до сьогодення. Першим її оглянув Кропивницький міський голова Андрій Райкович.

Облаштували віртуальний дитсадочок на території ДНЗ «Вишенька». Тут створили  чотири умовні кімнати: спальню, ігрову, музичну та спортивно – оздоровчу. Кожну розділили на кілька зон, аби продемонструвати, як змінився вигляд та наповнення садочків за тридцять років.

Наприклад, в ігровій зібрали іграшки, якими діти грали на початку дев’яностих, а поряд розташувались ті, що ними грають сучасні малюки. На прикладі спальні продемонстрували, як змінювались меблі та загальний інтер’єр.

- Ми вирішили незвично підійти до початку відзначення тридцятої річниці незалежності України, - розповіла начальниця управління освіти Лариса Костенко. – На прикладі таких локацій продемонстрували, як змінилися наші садочки.

Під час спілкування з педагогами Андрій Райкович подякував за креативність та творчість.

- Ви вмієте здивувати. Це справді гарна ідея – наглядно продемонструвати, як розвивались наші дошкільні заклади, - зазначив Андрій Райкович. –Ви взялись за нелегку місію – виховувати підростаюче покоління, наше майбутнє. І я всім вам щиро дякую за роботу. Наша ж головна задача – підтримувати вас і наші садочки.

Усі новини