Віддали життя за Україну: кропивничани попрощалися із загиблими земляками - Героями

Вівторок, 5 грудня 2023 18:00

Сьогодні, 05 грудня, у Кропивницькому на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища відбулося прощання з Героями, які віддали життя в боротьбі за Україну — молодшими сержантами Русланом Веретою і Анатолієм Приходьком.

Руслан Верета народився 20 грудня 1980 року в селі Кальниболота Новоархангельського району, згодом родина перебралася до Кропивницького. Тут він закінчив школу №29, вивчився на електрика у вищому професійному училищі №9. Пройшов військову строкову службу. Майже два десятиліття  пропрацював на швейній фабриці «Зорянка» наладчиком швейного обладнання, був майстром своєї справи.

Із перших днів великої війни Руслан Верета добровольцем пішов захищати рідну землю. Відважний Воїн загинув внаслідок артилерійського обстрілу. Сталося це 22 квітня 2022 року біля населеного пункту Новотошківське Луганської області. Без турботливого сина, люблячого чоловіка і тата, найкращого дядька та брата залишилися рідні Героя.

Анатолій Приходько народився 12 вересня 1979 року в Узбекистані. Сім’я переїхала в Україну, у Новомар’ївку Миколаївської області. Після закінчення школи і Братського професійно-технічного училища №17 працював на сільгосппідприємстві.

У 2015 році Анатолій Приходько був мобілізований на військову службу. Брав участь в антитерористичній операції у Донецькій та Луганській областях. Із вересня 2017 року розпочав контрактну службу в Силах спеціальних операцій. Служив на посадах старшого розвідника, старшого розвідника-кулеметника, старшого оператора. Від  початку повномасштабного вторгнення продовжив стояти на захисті Батьківщини.

Молодший сержант Анатолій Приходько трагічно загинув 30 листопада  2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Покровська Донецької області.

Він був досвідченим воїном, підтримкою та опорою для рідних, найкращим товаришем і бойовим побратимом. У Героя залишилися дружина й син.

Панахиду за загиблими Героями відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13