Відділ реєстрації місця проживання особи у Кропивницькому працює у зручному для громадян режимі

Вівторок, 4 квітня 2017 13:39

Cьогодні, 4 квітня, виповнися рік, як повноваження у сфері реєстрації місця проживання особи передано місцевому самоврядуванню і створено відповідний виконавчий орган - відділ реєстрації місця проживання особи із чисельністю 15 штатних одиниць.

Результатами річної діяльності підрозділу та планами на рік поточний поділилася під час прес – конференції у міській раді начальник відділу Катерина Струк.

- Для зручності громадян було передбачено, що співробітники відділу прийматимуть їх на території житлово-експлуатаційних організацій міста, що дасть змогу забезпечити низку базових принципів надання таких послуг, як оперативність і своєчасність,- відзначила Катерина Струк. У той же час, для мешканців приватного

сектору відсутня територіальна прив’язка до пунктів прийому громадян спеціалістами відділу. Вони можуть звертатися до найближчого, чи найзручнішого для себе.

Сьогодні інспектори відділу реєстрації місця проживання особи ведуть прийом громадян міста Кропивницького за наступними адресами:

вул.Вокзальна (Жовтневої революції), буд. 16, корп. 3 (приміщення КП «ЖЕО № 1»);

вул. Олексія Єгорова, буд.56 та вул. Зінченка, буд. 7 (приміщення КП «ЖЕО № 2»);

пров. Тіннистий, буд. 5 та вул. Соборна (50 років Жовтня), буд. 23А (приміщення КП «ЖЕО № 3»);

вул.Космонавта Попова, буд. 9, корп.1 (приміщення КП «ЖЕО № 4»);

вул.Лінія 10-а, буд. 61 (приміщення КП «ЖЕК № 9»);

вул. Велика Перспективна, буд. 41 каб. 120 (міська рада).

Таким чином виконавчим комітетом міської ради було проведено всі організаційні заходи відповідно до Закону України та з 04 квітня 2016 року працівниками відділу реєстрації місця проживання особи Кіровоградської міської ради надаються адміністративні послуги населенню з реєстрації та/або зняття з реєстрації жителів міста.

За інформацією катерини Струк відділ надає чотири адміністративні послуги: :

* Реєстрація місця проживання фізичних осіб та малолітніх дітей;

* Зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб;

* Видача довідки про реєстрацію місця проживання;

* Внесення змін до паспортів при перейменуванні вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), населених пунктів, адміністративно-територіальних одиниць.

Згідно зі статтею 11-1 Закону України «Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні» за реєстрацію місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання сплачується адміністративних збір, який складає:

у разі звернення особи протягом встановленого Законом строку – у розмірі 0.0085 розміру мінімальної заробітної плати – 13,60 грн.;

у разі звернення особи з порушенням встановленого цим Законом строку – у розмірі 0.0255 розміру мінімальної заробітної плати – 40,80 грн.

До відділу реєстрації місця проживання особи з питань реєстрації місця проживання та реєстрації місця проживання малолітніх дітей з квітня по грудень 2016 року звернулося 9161 особа, з січня по березень 2017 року звернулося 2622 особи,

- З ініціативи відділу у Кропивницькому впроваджена нова послуга, яка користується попитом у батьків новонароджених дітей, - повідомила Катерина Струк. – Вони відтепер можуть зареєструвати місце проживання новонародженої дитини протягом трьох місяців з дня державної реєстрації її народження. Всі діти повинні бути зареєстровані за місцем проживання батьків і стало зручним отримати реєстрацію місця проживання дитини разом із свідоцтвом про її народження.

Новації в законодавстві України передбачають можливість зареєструвати місце проживання новонародженої дитини під час проведення державної реєстрації народження дитини. На сьогодні вже налагоджено співпрацю з трьома органами державної реєстрації актів цивільного стану у Кропивницькому.

До відділу реєстрації місця проживання особи з питань зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб та малолітніх дітей з квітня по грудень 2016 року звернулося 9186 осіб. з січня по березень 2017 року звернулося 2295осіб.

- Щодо зняття з реєстрації місця проживання на постійне місце проживання то можна сказати в основному було дозволено виїзд до: Російської Федерації, Федеративної Республіки Німеччини, Держави Ізраїль та Сполучених Штатів Америки, звернула увагу Катерина Струк

Враховуючи те, що в процесі виконання Закону України про декомунізацію відбувається масове перейменування вулиць та було перейменоване місто Кіровоград на

Кропивницький до відділу звертаються громадяни щодо внесення відповідних змін до паспорта громадянина України.

Змінені відомості за бажанням особи безоплатно вносять до документів, що містять відомості про місце проживання чи перебування. Обов’язку особи звертатися до відділу для внесення відповідних відомостей до своїх документів чинне законодавство не передбачає.

На даний час основним завданням відділу є створення реєстру територіальної громади та підключення до Єдиного державного демографічного реєстру, повідомила Катерина Струк.

На сторінці офіційного веб-сайту Державної міграційної служби України 02 червня 2016 року було створено реєстр територіальної громади Кропивницького. На сьогодні вже вноситься інфоррмація до реєстру територіальної громади

Також найближчим часом для покращення обслуговування громадян, які звертаються до відділу буде встановлено термінали для оплати адміністративного збору з питань реєстрації та зняття з реєстрації місця проживання.

Усі новини