Відділ з питань праці міської ради Кропивницького проводить електронне опитування щодо рівня заробітної плати у Кропивницькому

Середа, 13 березня 2019 09:16

Міська влада Кропивницького взяла під пильний контроль питання виконання норм законодавства України у сфері праці.

Відділ з питань праці, створений у вересні минулого року фактично має виконувати функції інспекції, яка жорстко контролює дотримання роботодавцями державних гарантій в оплаті праці.

Спеціалісти відділу у 2018 році здійснили 186 виїздів до суб’єктів підприємницької діяльності, здійснювали інформування та роз’яснення норм законодавства про працю. Результатом стала легалізація 73 осіб на підприємствах у Кропивницькому.

Станом на 31 грудня 2018 року сума штрафних санкцій, які накладено на посадових осіб, за порушення трудового законодавства та законодавства про загальнообов'язкове державне соціальне страхування складає 111 690 грн.

 - Ми не маємо за самоціль штрафувати підприємців, щоб стягнути якомога більше коштів, - відзначив начальник відділу з питань праці Микола Рибак. – Для нас важливо,  щоб всі працівники були соціально захищеними, щоб у сфері трудових стосунків панував закон.

Одним із чергових кроків відділу на шляху встановлення соціального діалогу міської влади з громадськістю Кропивницького з питань дотримання роботодавцями норм чинного законодавства в оплаті праці стало створення електронного опитування щодо рівня отримання заробітної плати в обласному центрі. Респондентам пропонується дати відповідь на питання: - «Чи отримуєте Ви заробітну плату на рівні не нижчому, ніж встановлено державою (не менше встановленої мінімальної заробітної плати?».

Взяти участь у такому опитуванні можна на сторінці відділу з питань праці офіційного веб-сайту міської ради Кропивницького за посиланням: http://www.kr-rada.gov.ua/viddil-z-pitan-pratsi/opituvannya-zarobitna-plata/

Усі новини