“Відкриті сторінки душі” в музеї І. К. Карпенка-Карого

Понеділок, 16 серпня 2021 08:59

В четвер, 12 серпня, гостем літературно-меморіального музею І. К. Карпенка-Карого став його давній друг і партнер — Василь Бондар, який багато років очолює обласну письменницьку організацію. Відбулося інтерв’ю в рамках проєкту «Відкриті сторінки душі», в якому, звісно, знайшлося місце літературній, книговидавничій і громадській діяльність організації, яка нині об’єднує три десятки літераторів.

Акценти в діалозі науковиці музею Антоніни Корінь з Василем Бондарем ставилися на головних віхах діяльності літераторів області за 30 років незалежності України, історії та здобутках письменницького журналу «Вежа», пов’язаній з українсько-російською війною тематиці творчості.

Мова йшла і про співпрацю з владою, стимулювання літературної творчості конкурсами та преміями, збагачення досвіду під час поїздок до читачів і колег у рамках «літературних десантів».

Предметом обговорення стало і питання співпраці письменників з літмузеєм, було окреслено можливості та перспективи спільної діяльності, зокрема, реставрацію садиби І.К. Карпенка-Карого і створення на її базі туристичного об’єкту європейського зразка. Перший крок вже зроблено — директор музею Лариса Хосяінова замовила архітектору Катерині Прокоф’євій проєкт реставрації зеленої зони садиби.

Усі новини