Відновлення стану кропивницьких доріг після зимового періоду контролюватиме спеціальна фахова комісія

Понеділок, 18 лютого 2019 15:16

Сьогодні, 18 лютого, заступник міського голови Олександр Вергун провів робочу нараду з керівниками комунальних служб, теплогенеруючих підприємств міста та підрядних організацій з питання відпрацювання стратегії відновлення дорожнього покриття на території Кропивницького.

Учасники зустрічі обговорили усі проблемні питання перед початком ремонтних робіт на дорогах міста. Оскільки не лише сніг та мороз, а і численні аварійні ситуації на інженерних мережах тепло – водопостачання  активно вплинули на руйнування дорожнього покриття, керівники теплогенеруючих підприємств та міського ВКГ надали власні підготовлені плани відновлювальних робіт асфальтового покриття у місцях, де здійснювалися аварійні ремонтні роботи.

За словами директора Кропивницького ВКГ Валентини Давидчук, благоустрій території після виконання робіт аварійними бригадами можна буде розпочати у березні-квітні. Також одним із першочергових завдань для водопостачального підприємства є ремонт і підняття технологічних колодязів у центральній частині міста.

Директор КП “Теплоенергетик” Олександр Чельник був обережним у підтримці ідеї раннього початку  робіт із вкладання асфальту, оскільки на території міста ще очікуються заморозки. У свою чергу, Олександр Вергун запропонував до настання стабільно теплих днів використовувати метод холодного асфальтування, при укладанні якого суміш не має довгого періоду застигання, а по завершенні ремонту дороги дозволяє відразу відновити рух транспорту. Такий метод дає можливість здійснювати роботи навіть в екстремальних погодних умовах.

Заступник міського голови наголосив на необхідності якнайшвидшого ремонту найпроблемніших ділянок на магістральних дорогах обласного центру.

- Нам негайно треба створити комісію для інспектування всіх вулиць, дороги на яких були капітально відремонтовані у 2018 році, - наголосив Олександр Вергун. - Головне завдання комісії - зафіксувати всі критичні випадки пошкодження дорожнього покриття, які підрядні організації в рахунок гарантійних зобов’язань мають оперативно усунути. Найперше, за що містяни критикують владу, так це за дороги. Тому ми повинні серйозно поставитись до цього питання і вирішити його якомога швидше.

Усі новини