Відразу чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло від сучасної модульної котельні

Середа, 16 серпня 2017 15:43

Відразу чотири заклади освіти у Кропивницькому отримуватимуть тепло у новому опалювальному сезоні від сучасної модульної котельні. Секретар міської ради Андрій Табалов сьогодні, 16 серпня,  особисто проконтролював дотримання графіку виконання робіт.

            Новітня модульна котельня, оснащена двома потужними котлами українського виробництва, вже змонтована. Прокладені і теплові мережі до дитячих садочків №22 та №48. Будівельники розпочали прокладку теплотраси до ЗОШ №17, а згодом і ще до одного дошкільного закладу - №65.

            - На цьому об’єкті важливо дотримуватися запланованих  термінів, - наголосив Андрій Табалов. - Адже від пуску модульної котельні залежна життєдіяльність відразу чотирьох закладів освіти. Ми сподіваємося, що із впровадженням автономного опалення вдасться зекономити 30-40 % бюджетних коштів, які раніше ми перераховували за отримане тепло теплогенеруючому підприємству. Тепер же ми сплачуватимемо лише вартість газу і заробітну плату оператору. Але і це ще не все. Конструкція котельні дозволяє кожному закладу самостійно вирішувати, яка температура носія їм потрібна. Електронна автоматика дозволяє надзвичайно оперативно реагувати на зміну погодних умов і це є ще одним джерелом майбутньої  економії.

            Роботи на об’єкті виконують спеціалісти ПП “Кіровоградгазбуд», а кошторис будівництва складає 5,3 мільйонів гривень. До початку нового опалювального сезону котли подаватимуть теплоносій до всіх чотирьох закладів, запевнив директор підприємства Василь Вінницький.

Усі новини