Відсутність газопостачання бюджетним установам Кропивницького для включення опалення визнана надзвичайною ситуацією

Середа, 13 жовтня 2021 11:53

Ситуацію на території міста Кропивницького, що склалася у зв’язку з відсутністю постачання природного газу бюджетним установам у осінньо-зимовий період 2021/2022 року та подальшим виникненням загрози життю та здоров’ю населення міста, завдання значних матеріальних збитків, відповідно до пункту 24 частини першої статті 2 Кодексу цивільного захисту України, визнано надзвичайною.

Відповідне рішення прийняла міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні у вівторок, 12 жовтня.

У ході обговорення члени комісії під головуванням заступника міського голови Олександра Мосіна встановили, що станом на 11 жовтня 2021 року відсутнє постачання природного газу бюджетним установам міста Кропивницького, внаслідок чого порушено нормальні умови життєдіяльності населення в 16 закладах освіти - до 8,41 тис. осіб, в 5 закладах соціальної сфери - понад 100 осіб, в 4 закладах охорони здоров’я - до 600 осіб та в 6 закладах культури - до 1,4 тис. осіб. Матеріальні збитки від наслідків надзвичайної ситуації підраховуються.

Рішенням комісії надзвичайна ситуація на території міста, спричинену відсутністю постачання природного газу бюджетним установам у осінньо-зимовий період 2021/2022 року, відповідно до Національного класифікатора надзвичайних ситуацій кваліфікована, як надзвичайна ситуація техногенного характеру  місцевого рівня.

Комісія дозволила управлінню освіти Кропивницької міської ради, комунальним закладам НВО № 17 та  “Вікторія-П” провести переговорну процедуру закупівлі природного газу, а також, у разі потреби, іншим бюджетним установам міста.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради отримав доручення надати копію протокольного рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій до управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської обласної державної адміністрації для подачі до ДСНС України повідомлення про виникнення надзвичайної ситуації на території Кропивницького.

Усі новини