Вихованців Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю у Кропивницькому розпочав обслуговувати спеціальний автобус

Четвер, 25 січня 2018 13:06

Спеціалізований автобус, придбаний для обслуговування вихованців Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю, здійснив свій перший рейс Про це повідомив голова Фортечної районної у місті ради Олександр Кришко.

За словами очільника району, щоденно автобус здійснюватиме чотири рейси: два зранку і два ввечері. На маршрут спеціальний транспорт виїжджатиме о 7.20 ранку - це перший рейс, яким збиратимуть і підвозитимуть дітей до реабілітаційного центру з віддалених районів міста: 101-мікрорайону, Жадова, Попова, Балашівки, Олексіївки. Другий рейс автобус здійснюватиме із Новомиколаївки через центральну частину міста. Вечірня розвозка дітей по домівках починатиметься о 16.00.

- Перш, ніж пустити автобус на маршрут, спеціалісти КП “Електротранс” разом з батьками вихованців Центру реабілітації здійснили пробну поїздку, під час якої вони об’їхали усі мікрорайони міста, - зазначив Олександр Кришко. - Тільки після цього був складений детальний маршрут, розписаний похвилинно, який після перших рейсів ще допрацьовується і коригується.

Також Олександр Кришко підкреслив, що багато дітей, які користуються послугами спеціалізованого автобуса, пересуваються у візках, а тому їм необхідна додаткова допомога дорослого. Тому був обраний автобус середньої місткості для перевезень дітей разом з батьками. Крім того, що спецтранспорт обладнаний відкидним пандусом для потреб людей з інвалідністю, у ньому також передбачене місце для фіксації інвалідного візка.

Голова Фортечного району висловив щиру подяку міському голові Андрію Райковичу, з ініціативи якого у бюджеті міста були передбачені кошти на придбання спеціалізованого автобусу і депутатському корпусу міської ради Кропивницького за підтримку такої ініціативи.

У перший день послугами спеціалізованого автобуса вже скористалися понад двадцять вихованців Центру реабілітації.

Усі новини