Віктор Житник: з перевізниками, які не дотримуватимуться зобов’язань, розриватимуть договори

П'ятниця, 29 липня 2022 16:10

Не надто втішна картина з приватними пасажирськими перевезеннями у Кропивницькому стала головною темою наради під головуванням начальника управління транспорту і зв’язку Віктора Житника, яка відбулася сьогодні, 29 липня. До діалогу запросили представників підприємств-перевізників. 

- Ситуація з пальним більш-менш вирівнялася, воно подорожчало, але наявне в необхідній кількості. А от з дотриманням графіків перевезень, особливо у вечірні години, є проблеми. Це не стосується КП “Електротранс”, яке чітко працює згідно затверджених графіків, - зазначив Віктор Житник. - Коли з наявністю пального були перебої, громада і влада Кропивницького до недостатньої кількості транспорту на маршрутах поставилися із розумінням, але нині вже час повертатися до виконання договірних умов.

- За результатами проведеного працівниками управління моніторингу, непоодинокими є випадки, коли рух деякими маршрутами завмирає вже о сімнадцятій годині, - повідомив посадовець. - А це є прямим порушенням зобов’язань. З даного питання до міської ради регулярно надходять скарги від мешканців деяких мікрорайонів, зокрема, Новоолексіївки. Для того, щоб дещо вирівняти ситуацію, ми змушені виводити додатковий комунальний транспорт. Це при тому, що на початку року кількість машин приватних перевізників на маршрутах у різні години доби була регламентована додатковими угодами.

За словами Віктора Житника, міська влада налаштована рішуче  і у випадку відсутності порозуміння з боку перевізників дане питання вирішуватиметься шляхом розірвання з ними договорів.      

Усі новини