«Винищувачі зла»: у Кропивницькому Укрпошта презентувала нову марку, присвячену Повітряним Силам

П'ятниця, 4 серпня 2023 16:29

Сьогодні, 04 серпня, в каталозі  українських поштових марок з'явилася нова – із літаками-винищувачами F-16. Погашення штемпелем «Перший день» відбулося  в Головпоштамті Києва та в регіонах України. Штемпелі тимчасово окупованих територій АР Крим, Севастополя також працюють на київському Головпоштамті, штемпель Луганської області прикріплено до міста Покровськ  Донецької області.

 У Кропивницькому марки від Укрпошти «Винищувачі зла», присвячену Повітряним Силам ЗСУ, погасили  начальник ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, та очільниця обласної дирекції Укрпошти Тетяна Капустіна.

- Чергова марка від Укрпошти - із символом бойових літаків F-16. Сьогодні вони вкрай необхідні нашим Збройним Силам, щоб значно надійнішим був захист неба над Україною, щоб швидше здобути Перемогу. Повітряні Сили ЗСУ - наша гордість і надія, відзначив Андрій Райкович. 

Новий поштовий випуск також присвячено бойовим літакам-винищувачам F-16, які вкрай потрібні нашим Збройним Силам у боротьбі з ворогом. Символічним є номінал поштової марки «Винищувачі зла» – F+16.00, де F – тариф на пересилання рекомендованого листа масою до 50 г у межах України, а 16.00 – сума благодійного донату, який буде спрямовано на придбання безпілотників.

Тираж марки – 600 тис. примірників. Ціна маркового аркуша – 156,00 грн. До марки випущено конверт «Перший день», немаркований художній конверт та картку. Поштовий набір можна придбати у центральному відділенні Укрпошти Кропивницького по вулиці Гоголя, 72.

Автор поштової марки, конверта «Перший день», немаркованого художнього конверта та картки – Максим Паленко. Максима Паленка вже багато років знають як талановитого ілюстратора відомих видавництв «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» та «Видавництво Старого Лева», проте з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну художник створив чимало антивоєнних плакатів. Графіка Максима «Маріупольська Покрова» була продана на аукціоні Saint Javelin за 22 тисячі доларів, які були використані на закупівлю дронів для України.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01