Віримо в ЗСУ і вклоняємося кожному воїну: у Кропивницькому вручили нагороди Захисникам України

Понеділок, 4 грудня 2023 16:34

Напередодні Дня Збройних Сил України у Кропивницькому привітали представників військових частин та родини Героїв – захисників, які віддали життя за нашу свободу.

В обласній військовій адміністрації до родин загиблих Героїв і чинних військових звернулися начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, заступник міського голови Олександр Мосін та голова Кропивницької міської ради Олег Колюка.

- Нелегко підібрати слова, щоб зарадити горю тих, хто втратив на полі бою рідну людину. Їх рани ще дуже свіжі. Ми пам'ятатимемо кожного і кожну, хто не повернувся з поля бою, дбатимемо про їхні родини, про дітей. Кіровоградщина — край хліборобів, але наші люди в складі ЗСУ боронять рідну землю. Працюючи в тилу, ми дбаємо, щоб наші воїни на передовій мали необхідне забезпечення, а їхні родини — необхідну турботу і допомогу, звернувся до присутніх Андрій Райкович. - На нас чекає нелегкий наступний, 11-й рік війни. Але на фронті в рази складніше. Пам'ятаємо про це щодня. Кіровоградщина вклоняється своїм воїнам. Віримо в нашу армію і вклоняємося кожному воїну. І разом не жалкуємо сил, сумління, витримки, щоб перемогти ворога.

З нагоди Дня Збройних сил України військовим подякував  заступник міського голови Олександр Мосін.

- Сьогодні головним форпостом нашої держави є ЗСУ. Кожного дня наші воїни на всіх рубежах захищають державу і за це їм велика шана і повага. Завдання місцевого самоврядування — опікуватися родинами Героїв, ветеранами, сприяти національно-патріотичному вихованню дітей, - наголосив Олександр Мосін.

Неоціненний вклад кожного воїна у велику перемогу відзначив і секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка.

- Дякую кожному воїну за неоціненний вклад у захист нашої рідної землі і вітаю з Днем Збройних сил України! - звернувся він до учасників урочистостей і побажав усім їм здоров’я і наснаги.

Керівники області і міста вручили нагороди і відзнаки Захисникам України.

Ордени "За Мужність" ІІІ ступеня та медалі "За військову службу Україні" посмертно були передані сімʼям загиблих героїв.

Орденом "За Мужність" ІІІ ступеня нагородили посмертно:

старшого лейтенанта Євгенія Гненного, орден отримали - батько Олексій та мати Марія;

старшого солдата Євгена Коваленка, отримала орден - дружина Тетяна;

солдата Олега Чембарова, орден отримала - мати Тетяна Анатоліївна.

Медаллю "За військову службу Україні" нагородили посмертно:

солдата Станіслава Блощинського, медаль отримала - мати Тетяна;

старшого солдата Богдана Хомовського, медаль отримав - батько Юрій.

Усі новини