Виставка “Пісня моя солов’їна” відкрилася у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого

Понеділок, 15 травня 2017 18:04

Із нагоди Міжнародного дня музеїв у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого відбулася презентація виставки «Пісня моя солов’їна».

На виставці представлені велика добірка фотографій, поетичні збірки, пісенники, партитури, платівки, афіші, які розповідають про поетів – уродженців Кіровоградщини, на чиї вірші написано пісні. Загалом в експозиції представлено майже шістдесят персоналій знаних і маловідомих поетів членів НСПУ, літоб’єднання «Степ», творчого об’єднання «Парус».

Директор музею Катерина  Лісняк ознайомила учасників заходу з експонатами виставки. Музичним додатком до її розповіді стали пісні на слова Якова Гольденберга (псевдонім Куба Галицький), Арсена Тарковського, Володимира Бровченка, Валерія Гончаренка, Володимира Шурапова, Валерія Павленка, Олени Надутенко, Катерини Горчар, Олексія Кононенка.

У презентації взяли участь викладачі та учні ЗШ № 12, поети Г. Войченко, В. Павленко, О. Надутенко, В. Шурапов. Пісні на слова Арсенія  Тарковського, Миколи  Левандовського, Антоніни Корінь прозвучали у виконанні знаного у Кропивницькому поета, композитора, барда Андрія Шульги.

Цього ж дня у музеї відбулася також презентація арт проекту «Як народжується книга», який реалізовуватиметься разом з видавництвом «Імекс ЛТД». Його директор Тамара Саміляк розповіла про роботу з авторами і художниками-ілюстраторами, про деталі і секрети видавничої справи.

У презентації взяли участь голова Кіровоградської обласної організації НСПУ Василь Бондар, головний редактор газети «Центральноукраїнська освіта» Валентина Бажан, художник-ілюстратор О. Коломієць.

У подальшому музей і видавництво планують проводити спільні заходи, серед яких зустрічі зі співробітниками видавництва, екскурсії на підприємство, майстер класи.

Усі новини