Виїзні пункти вакцинації продовжать працювати у віддалених мікрорайонах міста – Андрій Райкович

Понеділок, 2 серпня 2021 14:47

В п’ятницю – суботу в Кропивницькому провели перший тур виїзної вакцинації від коронавірусу у віддалених мікрорайонах міста. Про те, як він пройшов сьогодні, 02 серпня, в ефірі Радіо НВ повідомив міський голова Андрій Райкович. В місті працювали 3 мобільні бригади медиків, вони зробили щеплення понад 220 містянам. Це люди переважно похилого віку, тобто групи найбільшого ризику. Декого до автобуса підвозило “Соціальне таксі”.

- Чому я прийняв рішення про вакцинацію у громадському транспорті? По - перше, автобуси і гібридні тролейбуси можуть дістатися практично в будь-яку точку міста. Вони продезінфіковані. Дехто думав, що ми вакцинуватимемо на маршруті, під час руху. Потім зрозуміли, що це пункти, медики стоять на багатолюдних локаціях, - зазначив під час інтерв’ю Андрій Райкович. – В нашому місті живе 240 тисяч людей. Околичні райони - це приватний сектор. Там літніх людей, інвалідів немало. Чому ж їм не допомогти? Та й молодші прийшли. Вважаю, що ми започаткували хорошу ідею. Вона дасть результат. А вакцинуватися треба обов'язково. Ви ж чуєте про нові агресивні штами.

Водночас міський голова зауважив, що ставить жорстке завдання, до початку зими провакцинувати понад 100 тисяч кропивничан. Тоді місто набуде  колективного імунітету. Зараз у Кропивницькому – майже 38 тисяч щеплених від коронавірусу.

- Тому ми плануємо, разом із квартальними і далі працювати у віддалених мікрорайонах Кропивницького. Активізуємо учительські колективи, щоб в школах також до 80% колективів були привиті, тоді можна розраховувати на певну безпеку, - переконаний Андрій Райкович.

Усі новини