“Воби2” в Україні: чат-бот вчить дітей діяти в умовах воєнного стану

Понеділок, 19 грудня 2022 13:26

Управління з питань захисту прав дітей повідомляє, що в Україні створили чат-бот “Воби2”, якій в ігровій формі перевіряє, що знають діти (віком від 9 років) про безпеку і вчить як правильно діяти в умовах воєнного стану. Якщо ж чогось не знають, то чат-бот навчить як не опинитись в ситуаціях, які загрожують життю, і як діяти ефективно, навіть потрапивши у скруту.

Чат-бот доступний у Telegram (https://t.me/voby2_bot)

Над створенням “Воби2” спільно з експертами з безпеки, домедичної допомоги та психологом працювала команда “Інженерного тижня”. Партнери запуску ГО “Асоціація Ноосфера”.

Серед основних тем чат-бота такі: евакуація; повітряна тривога; поведінка у випадку перебування поряд з містом вуличних боїв, мінометного та артилерійського обстрілів; мінна (не)безпека; дії у випадку руйнування будинку та потрапляння під завали; перша домедична допомога при подряпинах, саднах, порізах, артеріальній та венозній кровотечах, термічних та хімічних опіках тощо; орієнтація у просторі й передача координат місцеперебування; перебування у окупації; потрапляння в заручники, виживання; небезпеки, які можуть спіткати після деокупації території тощо.

Більше інформації на сайті https://voby2.com.ua

Усі новини