Вони захищали Україну: у Кропивницькому попрощалися із земляками - Героями

П'ятниця, 8 грудня 2023 15:58

Сьогодні, 08 грудня, вічний спочинок у рідній землі знайшли українські Воїни, які боронили її від лютого ворога і віддали в боротьбі найдорожче – власні життя: прапорщик Олексій Мушинський і солдат Володимир Скирда.

Олексій Мушинський народився 09 березня 1976 року в родині військових і з дитинства мріяв продовжити сімейну традицію. Після навчання в загальноосвітній школі №32 у Кропивницькому пройшов військову строкову службу, закінчив школу прапорщиків в Одесі, служив в одній із військових частин області.

Із 2014 по 2017 роки Олексій Мушинський брав участь в антитерористичній операції в Луганській та Донецькій областях. Був неодноразово поранений, але після лікування знову повертався на передову.

Від перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію України він добровольцем пішов захищати Україну.

Прапорщик Олексій Мушинський загинув 06 квітня 2022 року неподалік Новотошківки Луганської області під час виконання бойового завдання. Був досвідченим воїном, мужньою, щирою та надійною людиною, справжнім патріотом. Без турботливого, люблячого батька залишився син.

Володимир Скирда народився 29 жовтня 1969 року в Кропивницькому. Закінчив  загальноосвітню школу №30. Строкову відслужив у військово-морському флоті. Працював на різних підприємствах міста. Був надзвичайно творчою людиною, серйозно захоплювався музикою.

Коли почалася велика війна, прийняв рішення добровольцем вступити до лав ЗСУ, служив стрільцем-санітаром мотопіхотного відділення.

Солдат Володимир Скирда загинув 01 жовтня 2022 року поблизу населеного пункту Піски Донецької області. Без рідної людини залишились дружина, донька, онучка.

Попрощалися з Героями на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду за загиблими відслужив священник Православної Церкви України отець Петро.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13