“Єврофест-2017” у Кропивницькому

П'ятниця, 19 травня 2017 14:30

Восьмий рік поспіль у Кропивницькому проходить фестиваль “Єврофест”, на якому національні товариства та євроклуби з усієї області презентують особливості історії, культури та традиційної кухні країн Європейського Союзу.

Сьогодні, 19 травня, в урочистому відкритті “Єврофесту – 2017” взяв участь секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов.

- Європа дуже неоднорідна і люди там різні, але є одна річ, яка об’єднує усі європейські країни і особисто мені дуже імпонує - це здоровий спосіб життя та любов до активного відпочинку, - наголосив у своєму виступі Андрій Табалов. - У Європі більшість людей пересувається на велосипедах та захоплюються бігом, і я хочу, щоб це стало об’єднуючим елементом нас із ними. Я особисто пропагую здоровий спосіб життя і раджу це робити усім вам.

Щоб перейти від слів до діла, Андрій Табалов запросив усіх присутніх взяти участь у загальній руханці, яка відбулась згодом. А перед тим секретар міської ради завітав у гості до кожної країни Євросоюзу, послухав про особливості традицій кожної із них та оціним смак традиційних націоальних страв країн Європи.

Ковалівський парк цього дня перетворився на справжнє європейське містечко, усі охочі могли відвідати тематичні майстерні «Творчість європейських народів» і «Діалог культур», а в інформаційних та ігрових палатках дізнатися про можливості навчання і волонтерства в Європі. Окрiм цього нa фестивaлi була презентована вистaвкa крaщих мaлюнкiв i плaкaтiв вiдкритого облaсного творчого конкурсу «Творимо європейську крaїну рaзом», a тaкож експозицiя свiтлин «Укрaїнa – європейськa крaїнa».

Завершився «Єврофест – 2017» нагородженням учасників та переможців конкурсів, активних лідерів та керівників євроклубів.

Усі новини