Встановлення нових пожежних гідрантів у Кропивницькому значно підвищує ефективність роботи рятувальників під час гасіння пожеж

Вівторок, 19 лютого 2019 16:56

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради є відповідальним за реалізацію у Кропивницькому трьох програм у сфері запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха. Це відзначив начальник управління Сергій Коваленко сьогодні, 19 лютого,  під час звіту за результатами виконання бюджетних програм у 2018 році.

- Кошторисні призначення на 2018 рік з урахуванням змін на реалізацію заходів програм склали 2, 257 мільйонів гривень, у тому числі за загальним фондом – 2, 238 мільйонів гривень та за спеціальним фондом - 19,0 тисяч гривень, - повідомив Сергій Коваленко. – Із них було використано 2. 2385 мільйона гривень, або 99,2%,.

По бюджетній програмі «Заходи із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій та наслідків стихійного лиха» затверджено 563,8 тис. гривень, а виконання склало 547,4 тисячі гривень або 97%.

Фінансування програми забезпечило виконання наступних заходів:

  • попередження надзвичайних подій та ліквідації факторів небезпечних наслідків природних, техногенних явищ, а саме попередження повалення дерев внаслідок несприятливих погодних умов, а також видалення аварійних дерев, що створювали загрозу життю та здоров’ю населення – 59,5 тис. гривень.
  • демеркурізація (збирання та утилізація ртуті металевої) 1,66 кг ртуті. Вартість робіт склала 5 тис. гривень.
  • закупівля 70 штук пожежних гідрантів загальною вартістю 285,2 тис. гривень. Їх встановлення в системі зовнішнього пожежного водопостачання міста значно підвищує ефективність роботи пожежно-рятувальних підрозділів та скорочує час гасіння пожеж.
  • поповнення міського матеріального резерву для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій шляхом придбання 3400 літрів бензину та 3390 літрів дизельного палива на загальну суму 180,0 тисяч гривень.
  • розроблення та виготовлення посібників із серії “Знати та вміти” на тему “Безпека населення в умовах військових дій” в кількості 100 штук на загальну суму 3 тисячі гривень.
  • відшкодування витрат фактичного проживання тимчасово відселених громадян, що постраждали внаслідок руйнування житлового будинку по вулиці Тараса Карпи, 51 – 14,7 тис. гривень.

За бюджетною програмою «Керівництво і управління у сфері з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення» затверджений обсяг фінансування склав 1, 675 мільйона гривень. Виділені бюджетні асигнування у 2018 році дали можливість повною мірою забезпечити реалізацію функцій і завдань, покладених на управління.

Кошторисні призначення за бюджетною програмою  «Інші заходи у сфері зв'язку, телекомунікації та інформатики»  затверджені в сумі 19,0 тисяч гривень, фактичне виконання склало 17,8 тис. гривень або 93,7%. Бюджетна програма дозволила здійснити оновлення застарілого обладнання шляхом придбання сучасної комп’ютерної техніки для забезпечення належних умов праці.

Через управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення перераховано кошти субвенцій для 1-о ДПРЗ Управління ДСНС України в Кіровоградській області на придбання паливно-мастильних матеріалів для пожежних підрозділів в сумі 700,0 тисяч гривень, а субвенція у сумі 550 тисяч гривень для ОКВП "Дніпро-Кіровоград" забезпечила впровадження заходів із водопониження ґрунтових вод та усунення підтоплення Лелеківського житлового масиву.

Усі новини