Як обирати професію без гендерних упереджень: що думає молодь Кропивницького?

Понеділок, 18 березня 2024 15:16

   Гендерні стереотипи – це культурні уявлення, нав’язані суспільству роками і навіть століттями про те, якими мають бути чоловіки та жінки. Вплив ґендерних стереотипів обумовлює поширення професійної вертикальної та горизонтальної сегрегації на ринку праці, викликаючи такі явища як «скляна стеля» - коли працівника, частіше працівницю, не підвищують на посаді через формально не позначені причини, фактично через стать чи расу, що не пов’язано з професійними характеристиками та «липка підлога» - ситуація, за якої жінки менше просуваються в кар’єрному плані.

   Аби дослідити гендерну обізнаність кропивницької молоді, управління молоді та спорту міської ради підготувало спеціальне опитування.

   - Наше опитування має на меті визначити, якою мірою молодь Кропивницького підтримує наявні у суспільстві ґендерні стереотипи; ідентифікувати уявлення підлітків та молоді щодо розподілу професій за статевою ознакою; дослідити, чи залежать мотиви вибору професії молодими людьми від ґендерних стереотипів, - зазначає заступниця начальника управління Катерина Черкаська.

   Загалом в профільному управлінні розраховують, що опитування дозволить вивчити ситуацію щодо поширення ґендерних стереотипів у молодіжному середовищі нашої громади та потреби у підвищенні обізнаності з цієї теми.

Опитування анонімне, дійсне за посиланням:

https://forms.gle/JKT2mBfPu3a5bEHn6

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01