Як отримати субсидію внутрішньо переміщеній особі: кропивничан інформує Пенсійний фонд України

Вівторок, 12 грудня 2023 15:29

В умовах воєнного стану, коли мільйони українців змушені змінити місце проживання, питання отримання субсидій викликає чимало запитань. 

Про те, як оформити субсидію ВПО інформує начальниця управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій і пільг головного управління Пенсійного фонду України в області Антоніна Торшина.

- Субсидія надається за місцем фактичного проживання внутрішньо переміщеної особи, яке зазначено у відповідній довідці. При цьому укладання договору оренди житла не вимагається, а склад домогосподарства зазначається заявником у декларації, - повідомила посадовиця.

Для отримання субсидії ВПО необхідно подати: заяву про призначення субсидії, декларацію про доходи та витрати, дані про мешканців домогосподарства, паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП), довідку про статус внутрішньо переміщеної особи.

Увага! При призначенні житлової субсидії розмір допомоги на проживання внутрішньо переміщеної особи не враховується до сукупного доходу.

Заяви з необхідними документами для отримання субсидії можна надати:

- особисто: у сервісних центрах головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області; уповноваженим посадовим особам виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації та посадових осіб ЦНАПів.

- дистанційно: у разі надсилання їх поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, мобільний додаток Пенсійного фонду України, вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України або Портал Дія).

Порядок надання населенню субсидій регулюється Положенням про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848.

Право на призначення субсидії мають сім’ї, у яких розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах норм споживання з урахуванням пільг перевищує обсяг визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 14 липня 2010 року №621 обов’язкового відсотка платежу.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13