Які податки потрібно сплачувати з доходів від продажу власної сільгосппродукції в період воєнного стану

П'ятниця, 15 липня 2022 09:30

Доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних частках (паях), розмір яких перевищує два гектари, оподатковується на загальних підставах.

Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області, ставка податку для зазначених доходів складає 18%, також вони оподатковуються військовим збором за ставкою 1,5%.

Якщо окремі види оподатковуваних доходів не підлягають оподаткуванню під час їх нарахування чи виплати, але не є звільненими від оподаткування, платник податку зобов’язаний самостійно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати річну декларацію з цього податку.

Податкова декларація подається за вибором платника податків в один із таких способів:

а) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

б) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації;

в) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису.

Для подання декларації необхідно звернутися до Головного управління ДПС у Кіровоградській області за адресою: м. Кропивницький, вул. Покровська, б.4, каб. 12. (телефон для довідок 36-69-29).

Усі новини