Якою буде площа Героїв Майдану

П'ятниця, 20 липня 2018 15:04

Представлені на конкурс 14 проектів пам’ятника Героям Майдану, який буде встановлено на одноіменній площі Кропивницького, розглянули члени журі конкурсу на кращу пропозицію оновлення громадського простору площі Героїв Майдану з меморіалізацією подій Революції Гідності.
Детально ознайомившись із кожною пропозицією, учасників конкурсу визначили всі позитивні та недоречні деталі проектів, їхню відповідність запропонованим умовам конкурсу. Також була висловлена пропозиція не шукати кращу з усіх представлених ідей, а створити робочу групу, яка б на основі декількох проектів розробила б єдиний в оновленому спільному варіанті.
Голова журі заступник міського голови Олександр Грабенко висловив і свою власну думку щодо проекту, який йому сподобався, в той час, як деякі члени журі запропонували відразу відхилити ті роботи, які, на їхню думку, не відповідали умовам конкурсу, не несли життєстверджувальної ідеї, перегукувались з уже існуючими у місті пам’ятниками тощо. Інші зауважували, що не можна керуватись у своїх висновках такою термінологією, як «не відповідає» або «не допущений». Мовляв, на якій підставі? У кожного автора є власне бачення майбутньої скульптурної пропозиції, облаштування відкритого громадського простору площі.
Щоб уникнути суперечки, Олександр Грабенко запропонував юридично обґрунтувати вимоги, на підставі, яких можна буде відхиляти надані на конкурс проекти, а через тиждень зібратись знову, щоб з різноманіття проектних пропозицій, обрати 2-3, і з них потім обирати найкращу. Члени журі з такою постановкою питання погодились. Тож, наступного четверга, вони зберуться знову, щоб прийняти остаточне рішення.

Джерело: http://www.vechirka.com.ua/yakoyu-bude-ploscha-gero-v-maidanu

Усі новини