Яскраве прощання з літом: у Кропивницькому для дітей вимушених переселенців влаштували спортивно-розважальне свято

Вівторок, 30 серпня 2022 15:25

Справжнім фейєрверком фарб вибухнуло узбережжя Інгулу на спортивній базі ДЮСШ №4 у Кропивницькому сьогодні, 30 серпня. Тут для дітей вимушених переселенців і юних кропивничан відбулося спортивно-розважальне свято, організаторами якого стали Маріупольська громадська огранізація "Богатирі" і управління молоді та спорту Кропивницької міської ради за сприяння народного депутата Сергія Магери.

Веселі спортивні розваги провели в рамках президентської програми "Літо-2022" та з нагоди Дня Незалежності України. Дитяче свято стало яскравим завершенням літа для дітлахів.

- Цей рік для всіх нас став надзвичайно складним. Війна завадила дітям нормально відпочити й оздоровитися. Багато з них вимушено залишили рідні домівки, тож влаштували для них свято, щоб вони зберегли яскраві спогади і позитивні емоції, а ще розуміли, що завдяки нашим захисникам це все вдалося, - зазначив у вітальному слові начальник управління молоді та спорту В’ячеслав Гурський.

Емоції під час дитячих розваг дійсно зашкалювали. Після веселої руханки діти жовто-блакитними фарбами створили повітряний прапор України. А потім зійшлися у справжніх боях різнокольоровими фарбами і водних баталіях. Завершилися розваги купанням у річці.

- Таке яскраве свято з обсипанням фарбами ми хотіли влаштувати ще в Маріуполі, але війна завадила це зробити. Коли переїхали у Кропивницький, вирішили не відмовлятися від цієї ідеї і втілити її тут, тим більше, що місто прихистило багато дітей і батьків не тільки з Маріуполя, а й із Харкова, Херсона, Запоріжжя, з Донецької і Луганської областей. Не сумніваючись визначилися з малюнком, який діти створили фарбами — це жовто-блакитний прапор, який об’єднує нас в одній єдиній державі Україна. Дуже втішений, що свято вдалося, і діти, і батьки із задоволенням згадуватимуть цей веселий і яскравий день, - зазначив представник громадської організації "Богатирі" Олександр Луговий.

Завершилося спортивно-розважальне свято солодким акордом — морозивом і смаколиками від організаторів.

Усі новини