Юні музиканти у Кропивницькому вшанували пам’ять Героїв – чорнобильців.

П'ятниця, 28 квітня 2017 17:45

26 квітня, в день 31-річниці Чорнобильської трагедії в музичній школі №1 ім. Г.Г.Нейгауза вшанували память трагедії на Чорнобильській АЕС. Вже багато років поспіль, саме в річницю найбільшої в історії людства техногенної катастрофи в музичній школі проходять заходів, учасниками яких є діти-чорнобильці - учні шкіл естетичного виховання Кропивницького.

Цього року 13 учнів з музичних шкіл №1 ім. Г.Г.Нейгауза, №3 та дитячої школи мистецтв подарували гостям заходу свої музичні виступи. Відеоряд, який було запропоновано на початку концерту та інформація ведучих, а ними були учні – чорнобильці музичної школи №1 Ілля та Катерина Петракови, Карина Валендер, донесли до глядачів безмежну красу різних куточків України. Учасники заходу наголосили на бажанні всіх українців бути єдиними, та висловили переконання, що Чорнобильська трагедія більше ніколи не повториться.

Директор музичної школи Євгенія Малявкіна у своєму виступі відзначила, що юні кропивницькі музиканти, разом з усієї країною, вшановують пам'ять загиблих ліквідаторів, які віддали своє життя для того, щоб сьогодні Україна жила, працювала, навчалася і творила.

Начальник відділу культури і туризму міської ради Анна Назарець подякувала організаторам - Вікторії Малашевич, заступнику директора з навчально – виховної роботи, Ірині Казанцевій, викладачу класу фортепіано та Оксані Місько, викладачу музично-теоретичних дисциплін за підготовку та проведення заходу.

По закінченню концерту його учасники з керівниками музичних шкіл поклали квіти до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля».

Усі новини