Юні журналісти-блогери Кропивницького працювали у музеї Осмьоркіна

П'ятниця, 12 квітня 2019 15:09

У Кропивницькому в художньо-меморіальному музеї Олександра Осмьоркіна відбулася творча зустріч з майстром скульптурної мініатюри Володимиром Крутоусом, персональна виставка якого експонується в одному з залів музею.

Мистецький захід, учасниками якого стали вихованці дитячої кіно-теле-студії «Ку-раж», пройшов у форматі відкритого уроку з основ журналістики та блогінгу. І це невипадково, адже Володимира Крутоуса у Кропивницькому знають як тележурналіста - ведучого дитячих передач «Кукарача», «12 балів», «Засинайка» на обласному телебаченні, неодноразового дипломанта Всеукраїнського фестивалю фільмів і телерадіопрограм для дітей і юнацтва «Золоте курча».  Нині ж він разом зі своєю колегою Наталією Устименко успішно керує  цією студією, де навчають техніці екранного мовлення, роботі в кадрі та іншим телевізійним премудростям. Крім того Володимир Крутоус активно веде авторський блог.

Тож, школярі отримали відповідне творче завдання – написати статтю про зустріч з митцем та враження від виставки його творів і розмістити це повідомлення з фотоілюстраціями на власних сторінках у Facebook та Instagram.

Юні журналісти з захопленням поринули у роботу, адже все відбувалося у вигляді конкурсу і переможець мав отримати приз від митця. Перш за все, учні ознайомилися з експозицією не лише персональної виставки Володимира Крутоуса, який особисто продемонстрував представлені авторські роботи із серій: «Українське козацтво», «Янголи-охоронці», «Історична портретна галерея» та предмети власної творчої діяльності – інструменти, пінопласт, шматочки деревини різних порід, довідники, інші матеріали, що використовує під час створення мініатюр, експонованих в імпровізованій  «Майстерні митця».  Для отримання ж повноцінної інформації про художника і його музей в електронному вигляді, учасники заходу, скориставшись своїми мобільними гаджетами, відразу зайшли на музейний веб-сайт http://osmerkinmuseum.kr.ua/, на якому відкрили для себе цікаві розділи, адже у «Вибраних подіях» та «Вибраних виставках» виявилося достатньо інформаційного матеріалу й про презентацію персональної виставки Володимира.

Творче завдання було виконано залюбки, а найвправніші три учасниці своєрідного журналістського конкурсу були відзначені презентами від Володимира Крутоуса – буклетами його персональної виставки «Мені!» з автографом.

А музей, у свою чергу, отримав ще одну категорію потенційних відвідувачів, принаймні у віртуальному режимі, як глядачів мистецьких новинок на своєму сайті.

 

Віта Чернова, директор

художньо-меморіального

музею О.О.Осмьоркіна

Усі новини