З аварійного будинку у Кропивницькому відселять мешканців 71 квартири: у міській раді відпрацювали механізм відшкодування орендної плати

Середа, 9 лютого 2022 15:38

Сьогодні, 09 лютого, Кропивницький міський голова Андрій Райкович проінспектував хід та якість виконання  аварійно – відновлювальних робіт по вулиці Космонавта Попова, 24.

Будівельники продовжують працювати над укріпленням силових конструкцій  підвальної частини будинку – це дозволить безпечніше вийти на перші поверхи. Одночасно триває і монтаж віконних блоків. Газові служби відучора відновили подачу газу до квартир третього і четвертого під’їздів.

У розмові з мешканцями будинку Андрій Райкович детально роз’яснив, що експерти працюють безперервно від раннього ранку і до глибокого вечора. Будівельники детально вивчали і прораховували рівень безпечності лівого крила першого під’їзду саме під час ведення відновлювальних робіт. Спеціалісти дійшли однозначного висновку – з обох під’їздів, і перший і другий, мешканці мають бути відселені.

- Як і вчора, ми запропонували і мешканцям лівого крила першого під’їзду, а це 18 квартир, оперативно винаймати житло. Міська рада вже має механізм виплати матеріальної допомоги. Створено робочу групу. Всі дані на мешканців 71-ої квартири вже зібрані, тепер ми зможемо перерахувати на їхні карткові рахунки перші суми матеріальної допомоги на оренду житла, - повідомив Андрій Райкович. - Відсьогодні в нашому штабному автобусі, з 11.00 до 14.00 працюють фахівці відділу звернень громадян, які приймають такі заяви. Не забудтье копію паспорту і ідентифікаційного коду. Повторюю – це мешканці першого і другого під’їздів – загалом 71 квартира.

Окремо очільник міста звернувся до ріелторів Кропивницького, з проханням не підвищувати у такій ситуації вартості оренди квартир.

- Друзі, станьте партнерами міській раді, власне всьому місті і мешканцям цього будинку. Люди й так в розпачі, без зайвої копійки, не піднімайте ціни на оренду житла в цих мікрорайонах. Повірте, ми вже тиждень аналізуємо цінову політику і добре розуміємо вартість стандартних двокімнатних квартир. Це не той випадок, коли варто шукати великих прибутків. Краще допоможіть чужому горю і містяни гідно оцінять ваші дії, - наголосив Андрій Райкович.

Міський голова запевнив, що правоохоронці продовжуватимуть охороняти будинок, служби МНС супроводжуватимуть кожну родину в першому під’їзді, щоб вони могли забрати вкрай необхідні речі. Усі задіяні служби міської ради продовжує працювати.

Усі новини