З двома перевізниками у Кропивницькому планують розірвати угоди на підвищення тарифів через відсутність у маршрутках GPS – трекерів

Вівторок, 9 січня 2018 16:14

П’ять підприємств-перевізників у Кропивницькому  обладнали свої автобуси GPS-навігаторами. Про це повідомив начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Кропивницького Олександр Вергун.

За його словами, систему GPS у кропивницьких маршрутках, відповідно до додаткової угоди про граничну вартість перевезення на рівні 4,5 гривень, повинні були встановити усі дев’ять підприємств – перевізників. На сьогодні п’ять підприємств (ПП “УкрАвтоІнвест”, КТ “Автолегіон – Варванської Ю. В.”, ПП “Паритет  Сервіс”, ПП “Автобаз Кіровоград” та КП “Електротранс”) облаштували свої машини GPS-навігаторами. ПП “Олікс” та ФОП Кобченко надали управлінню розвитку транспорту та зв’язку гарантійні листи, які підтверджують виконання підприємствами зобов'язань щодо запровадження системи GPS і наразі вони перебувають у процесі встановлення обладнання. У свою чергу,  Олександр Вергун підкреслив, що перевізники ФОП Баркар, який обслуговує 274-й маршрут, та ТОВ “Кіровоград - Євро - Транс”,  що працює на маршруті № 130 в режимі маршрутного таксі, взагалі не надали жодної інформації.

- Станом на 3 січня спеціалістами управляння підготовлено пакет документів про розірвання в односторонньому порядку додаткової угоди, за якою при встановленні граничної вартості перевезення пасажирів 4,5 гривень, перевізник зобов’язується обладнати свої автобуси системою GPS, - відзначив Олександр Вергун. - По двом підприємствам додаткові угоди про розірвання уже розроблені. Після уточнення певних юридичних моментів документи будуть направлені на підприємства.

Начальник управління розвитку транспорту та зв’язку звернув увагу на той факт, що  до повного технічного відлагодження системи передачі данних GPS – трекерів, загального доступу до інформації про режим руху транспортних засобів не буде.

- Це обумовлено тим, що система наразі тільки налаштовується, тому працює не коректно, є певні технічні недоліки, - пояснив Олександр Вергун. - У роботі GPS - трекера дуже важливим є швидкість оновлення даних, наразі вона складає близько 10 секунд, тому фахівці працюватимуть ще над скороченням часу на оновлення даних. Планується, що повноцінно система GPS запрацює до кінця лютого 2018 року.

Усі новини