З нагоди відзначення 75-річчя визволення міста від гітлерівських окупантів Кропивницький прийняв естафету пам’яті «Слава визволителям України»

Вівторок, 8 січня 2019 13:09

Сьогодні, 08 січня, Кропивницький відзначає 75-річчя визволення від нацистських загарбників. Для усіх жителів обласного центру це особливий день. Саме в цей день 75 років тому, упродовж чотирьох діб напружених боїв воїни 2-го Українського фронту звільнили місто від нацистської окупації.

З нагоди свята, у приміщенні міської ради відбулась передача естафети пам’яті “Слава визволителям України”, її як дань шани, поваги і вічної пам’яті тим людям, які на своїх плечах винесли весь тягар воєнного лихоліття, було започатковано Організацією ветеранів України. Цього дня символи Всеукраїнської та обласної естафет пам’яті «Слава визволителям України» обласному центру передали представники естафетних груп Черкаської області та міста Знам’янки.  

- Естафета пам’яті — це низький колективний уклін мільйонам воїнів, що загинули за незалежність і свободу нашої держави, нашої рідної землі, - зазначив у вітальному слові заступник міського голови Олександр Мосін. - На жаль, і сьогодні діти і онуки героїв Другої світової війни захищають нашу державу на її Сході. Все менше залишається в живих наших ветеранів. У нашому місті їх залишилось троє, тих, хто визволяв наше місто від гітлерівських окупантів: Марія Петрівна Майданюк, Валентина Семенівна Довженко, Валентина Михайлівна Крангач. Дякуємо і низький Вам уклін!

Після урочистої передачі естафети пам’яті представники ветеранських організацій, делегації з районів, усі небайдужі громадяни вирушили до меморіального комплексу “Фортечні вали” для вшанування пам’яті загиблих воїнів.

Усі новини