З турботою про Землю

Четвер, 22 квітня 2021 18:27

Сьогодні, 22 квітня – Всесвітній День Землі. Це свято єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих багатств і природних ресурсів, якими наділила нас природа.

- Всесвітній День Землі є святом чистої Води, Землі й Повітря, яке має на меті об’єднати людей планети для захисту навколишнього природного середовища, привернути увагу до екологічних проблем нашої планети. Цей день – нагадування про екологічні катастрофи. День, коли кожна людина має можливість замислитися над тим, що вона може зробити для розв’язання екологічних проблем, - наголосила завідувач сектору екології та природоохоронної діяльності управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кропивницької міської ради Галина Негода.

Офіційно, починаючи з 2010-го року в наших календарях на міжнародному рівні з’явився знаковий День - Всесвітній день Матері-Землі, що відзначається 22-го квітня. У резолюції Генасамблеї ООН, що була затверджена в 2009-му році відзначалося, що термін «Матінка-Земля» досить поширений в різних культурах і загальноприйнятий у більшості країн світу, він відображає чіткий взаємозв’язок між нами і нашою планетою.

Україна прагне стати повноцінним учасником передових світових процесів і реформування економіки з урахуванням екологічних аспектів. Дбайливе ставлення до природи, навколишнього природного середовища – важливий крок на цьому шляху.

Для забезпечення істотного поліпшення стану довкілля, поєднання зусиль державних органів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій, підприємств, установ, широких верств населення у вирішенні екологічних завдань, відродження традицій українського народу щодо шанобливого ставлення до навколишнього природного середовища в Україні щороку у квітні–травні протягом місяця проводять заходи з озеленення та благоустрою територій, з турботою про рідну землю.

Усі новини