За діджиталізацією – майбутнє: у Кропивницькому створюватимуть потужний кейс проєктних пропозицій

Вівторок, 11 травня 2021 16:33

Тему цифрової трансформації у Кропивницькому порушив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 11 травня.

Минулого тижня на базі ДНЗ №71 в обласному центрі відбулася презентація освітніх електронних сервісів - дуже актуальних та зручних для містян. Міський голова переконаний, процеси цифрової трансформації мають відбуватись не лише в освіті, а й в медичному, соціальному і особливо комунальному просторах.

- Потрібно активізувати підготовку проєктних матеріалів на всі об’єкти по всіх галузях у Кропивницькому. У нас повинні бути не лише наміри, а конкретно сформовані плани, щоб у разі наявності фінансових ресурсів одразу починати їх реалізацію, - наголосив Андрій Райкович. – Ми повинні створити такий потужний проєктний кейс і це має стати нормою.

Сьогодні  важлива роль відводиться і містобудуванню в сучасних форматах. Андрій Райкович звернув увагу управління містобудування та архітектури на необхідність продукування  більшої кількості  якісних проєктів та ідей і формувати таким чином обличчя міста.

- Мені потрібні якісні проєкти реконструкції площі Героїв Майдану, скверу біля ЦНАПу. Це саме стосується і Набережної.  Центральна частина міста просто кричить, щоб її відремонтували, а ці ремонти не виконаєш без проєктів. Вони повинні бути глибоко продумані, - підкреслив міський голова. – Тож досить розмов, починайте діяти!

Очільник міста закликав усіх керівників виконавчих органів активно підтримувати свіжі ідеї, проєкти. Зараз потрібно активно рухатися вперед, шукати інвестиції та брати участь в грантових програмах.

Усі новини