За покупками школярів в аптеках Кропивницького має бути запроваджений контроль

Понеділок, 22 лютого 2021 15:49

В аптечних мережах Кропивницького має бути запроваджений контроль за відпуском медикаментів школярам. У цьому переконаний міський голова Андрій Райкович, він закликав власників аптек і правоохоронні органи контролювати покупки ліків дітьми.

Минулого тижня українці були приголомшені смертю школярки з Боярки і отруєннями дівчат з Умані пігулками після численних переглядів в соцмережах. Тож сьогодні, 22 лютого, під час щопонеділкової апаратної наради міський голова поставив завдання управлінню освіти посилити роботу шкільних психологів та батьківських комітетів, а поліцію закликав жорстко контролювати - що купують діти в аптеках.

- Ми не бачимо в руках книжок, ми не бачимо дітей в бібліотеках, як раніше. Цілими днями вони в моніторах комп'ютера, і в телефонах. Я не думаю, що це дуже сприяє всебічному розвитку дитини, - підкреслив Андрій Райкович. – Звертаюся також до поліції, до управління охорони здоров'я — необхідно провести спільну нараду з власниками аптечних мереж, щоб заборонити відпускати школярам будь-які медичні препарати, тим більше у таких кількостях.

 

Усі новини