За сприяння міської влади Кропивницького діалог поліції і громадськості стає ефективнішим

П'ятниця, 8 лютого 2019 10:40

Перша зустріч 2019 року керівництва міського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області з активними громадянами - головами ОСББ та завідувачами багатоквартирних будинків, відбулася на території мікрорайону Жадова у приймальні секретаря міської ради, депутата від виборчого  округу Андрія Табалова у четвер, 07 лютого.

- Це не перша наша зустріч і точно не остання. Дуже важливо, що до діалогу з громадянами долучаються керівники усіх підрозділів поліції, тому що зазвичай люди ставлять різні питання і не дуже хочуть чути у відповідь: “це не наш підрозділ, не в нашій компетенції”, - зазначив у вступному слові Андрій Табалов. - Отже, пропоную одразу перейти до роботи, оскільки час дорогий, особливо для працівників поліції, бо специфіка їхньої роботи полягає у відпрацюванні вулиць  міста, а не сидіння в кабінетах.

Зустріч розпочалась на позитивній ноті - мешканка однієї з багатоповерхівок висловила вдячність за допомогу у вирішенні її питання. Далі пішли скарги та пропозиції щодо покращення роботи працівників правоохоронних органів. Передусім, люди просили збільшити кількість патрульних, частіше патрулювати район, а дільничному - більше спілкуватися із мешканцями та цікавитися їх проблемами, вивчати контингент мікрорайону.

- Звичайно, можна збільшити кількість патрульних, але для цього потрібні кошти і на оплату праці, і на форму, і на спецзасоби, - зауважив Андрій Табалов. - Але є і превентивні заходи, які будуть дієвішими, бо саме громадяни своєю пильністю та небайдужістю можуть запобігти злочину. Є відповідальні за будинками та голови ОСББ, які знають, куди можна оперативно звернутись за допомогою.

Очільника депутатського корпусу підтримала голова ОСББ “Переможець 21” Тетяна Джулай. Вона закликала мешканців мікрорайону до самоорганізації, і не покладатись лише на сили поліції, а й самим пильнувати своє майно, прилеглу територію та під’їзди.

Начальник сектору дільничних офіцерів поліції Олег Петров також наголосив на тому, що поліція робить акцент на превентивній роботі: проводять бесіди, створюють проекти для співпраці з громадськістю, активно працюють над попереджанням злочинів. Він звернув увагу, що поліція перебуває на стадії реформування, але співпраця з громадянами допоможе працівникам поліції налагодити роботу з охорони правопорядку в місті.

Під час зустрічі були порушені ще багато проблемних питань: зокрема щодо вандалізму, облаштування несанкціонованої парковки біля дитячого майданчика, поширення наркоманії, крадіжок, випадків хуліганства. Всі звернення та побажання представники поліції записали та взяли до уваги.

Усі новини