Задоволеність якістю сфер та послуг у Кропивницькому зросла, - соціологія

Четвер, 16 квітня 2020 13:30

Індекс задоволеності якістю 14 з 22 сфер та послуг в Кропивницькому покращився, діяльність міського голови підтримує 55% населення.

Про це йдеться в презентації шостого муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту "Рейтинги міст України", які проводяться Соціологічною групою "Рейтинг" з березня 2015 року.

За його результатами Кропивницький посів 7 сходинку серед обласних центрів України за кількістю містян, які вважають, що в цілому справи в місті йдуть у правильному напрямку. Таких 54%.

За індексом задоволеності якістю сфер та послуг місто потрапило до другої групи учасників з сумарною оцінкою 2,9-3 балів з 5 можливих.

Зокрема, за даними соціологів, у комунальній сфері кропивничани покращили власні оцінки каналізації, опалення, вуличного освітлення, стану дворів та прибудинкові територій. Без змін залишилася задоволеність водопостачанням та збором сміття.

В галузі інфраструктури опитані відзначили покращення
доріг, тротуарів, паркування, транспортної інфраструктури та доступу для людей з інвалідністю, погіршилася оцінка сфери торгівлі.

У гуманітарній сфері зросла задоволеність містян дитячими садками, школами, спортивними закладами, закладами культури та медичними закладами. не змінилася задоволеність університетами, технікумами та коледжами.

Серед інших сфер без змін залишилася оцінка парків та скверів, розвитку промисловості. Краще, ніж раніше, опитані мешканці Кропивницького оцінили стан екології та роботу поліції.

В той же час, рівень відчуття власної безпеки знизився, за цим показником місто потрапило у четверту групу – від 1,2-1,4 балів, опитаним пропонувалося поставити оцінку від 0 до 3, де 0 – «почуваюся повністю в небезпеці», а 3 – «почуваюся цілком безпечно».

Цілком або швидше схвалює діяльність міського голови та міськради однакова кількість - 55% опитаних. За партію, яку очолить Андрій Райкович, на місцевих виборах «однозначно» або «скоріше» готові проголосувати 38%.

Останнє опитування з тих, що впливають на показники рейтингу, проводилося з 25 січня по 17 лютого поточного року у 24 обласних центрах України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил. Опитано 19200 респондентів, статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Більше інформації за посиланням: http://ratinggroup.ua/research/regions/shestoy_vseukrainskiy_municipalnyy_opros.html?fbclid=IwAR0DAzLUunMsILjUkC2gomlmvuIKbaSRM0WTgnhkEA0kr4ZbnhiNOCM7ktw

Усі новини