Залишився назавжди у небі, в строю небесної ескадрильї: в останню путь провели бойового пілота Владислава Савєльєва

Середа, 7 червня 2023 16:37

Покликанням і стихією кропивничанина Владислава Савєльєва були небо й стрімкі, граційні, неначе хижі птахи, літаки. Хлопець ріс у родині військовослужбовців і з дитинства плекав мрію сісти за штурвал повітряної машини. Не лише мріяв, а й робив все заради цього. Після закінчення гімназії №9 у Кропивницькому вступив до Харківського національного університету повітряних сил, який закінчив з відзнакою. Улюбленій справі віддавався повністю, безупинно відточував майстерність.

В останній політ 26-річний старший льотчик авіаційної ланки, майор Владислав Савєльєв пішов 02 червня. Бойове завдання український Воїн виконав — скинуті ним бомби влучили у ворожі цілі, але в районі Покровська Донецької області його літак отримав фатальне вогневе ураження.

- Він був чудовою людиною! Хорошим другом, чоловіком, батьком, сином своїх батьків та України. Перебуваючи у довготривалому закордонному відрядженні, рвався в бій, щоб захищати свою Україну. Війна забрала щось в кожного з нас, він  віддав найдорожче — життя. Прощавай, Владе, ти залишився назавжди у небі, в строю небесної ескадрильї, поряд зі своїми побратимами, дякуємо тобі за все, що ти зробив, - так про загиблого Героя написали у соціальних мережах його друзі.

Прощання з Владиславом Савєльєвим відбулося сьогодні, 07 червня. До будинку у селищі Новому, де він мешкав, сотні людей принесли живі квіти. Останній спочинок загиблий знайшов на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища.

- Сьогодні ми проводжаємо в останній путь нашого друга, побратима, справжнього Героя. На захист батьківщини він став свідомо, до університету повітряних сил вступив у 2014 році, коли вже тривала російська військова агресія. Життя присвятив служінню Україні, її захисту. До того моменту, коли ворожа ракета обірвала його стрімкий, прекрасний політ. Від імені командування Повітряних сил висловлюю співчуття рідним загиблого, хоча розумію, що жодні слова не здатні загасити біль і скорботу, які ви відчуваєте. Ми розділяємо ці почуття. Дякую батькам Владислава, що виховали справжнього патріота, Героя-льотчика. Він назавжди залишиться в нашій пам’яті і серцях таким, яким був за життя: щирим, відвертим, цілеспрямованим. У ці хвилини в небі над нами чутно реактивні двигуни — це з Владиславом Савєльєвим прощаються бойові побратими, - сказав під час жалобної церемонії заступник командувача Повітряних сил Збройних Сил України, генерал-майор Валентин Листопад.

Панахиду відслужив священик Православної церкви України Отець Петро.

Усі новини