Залучення грантових коштів у соціальну сферу Кропивницького — пріоритетне завдання міської влади

Понеділок, 8 листопада 2021 13:04

Минулого тижня своє професійне  свято  відзначили  соціальні працівники обласного центру. Під час урочистостей в театрі ім. М.Л. Кропивницького з професійним святом  вітав їх і міський голова Андрій Райкович.

Очільник міста відзначив важливість соціальної сфери для громади міста  і під час апаратної наради сьогодні, 08 листопада.

- Ми відзначили активну роботу, гарно вшанувавши соціальних працівників у театрі, з дотриманням усіх запроваджених карантинних вимог і норм. Цим людям необхідно було подякувати за їхню діяльність, адже соціальна політика, соціальний захист, патронатна робота - це надзвичайно потрібна допомога для  дуже чутливих категорій містян, бо йдеться найчастіше про незахищені верстви населення, - підкреслив Андрій Райкович. - Так, ми намагаємося кожну вільну гривню додати до соціальних програм, при тому, що не тільки вільних, а і необхідних коштів бракує!

Саме тому міський голова наголосив на необхідності активної участі у різноманітних грантових проєктах — навантаження на міський бюджет шалене, в опалювальний період, до прикладу, лише на опалення комунальних закладів потрібно сотні мільйонів гривень.  Відтак, залучення додаткового фінансового ресурсу в місто вкрай необхідне.

- Це зона відповідальності не лише керівників профільних виконавчих органів, а й заступників міського голови, - на цьому також наголосив Андрій Райкович. - Різні фонди пропонують немало додаткових ресурсів. Тому, готуємося не лише до створення центру допомоги жінкам, які постраждали від домашнього насильства, а необхідно подумати й про центр соціальної реабілітації. Необхідно вдосконалити і роботу терцентрів, а також  патронатних служб.

Разом з тим, Андрій Райкович вимагає максимально вдумливого підходу до формування бюджету на наступний рік, зокрема і в сфері соціального захисту населення:

- Розкошувати не зможемо, але підготувати виважене фінансування соціальних програм ми зобов'язані.

Усі новини