Заробітна плата вчителям ПТУ, матеріальна допомога хворим, земля учасникам АТО виявилися заручниками блокування роботи сесії міської ради Кропивницького

Четвер, 30 березня 2017 15:21

Третє засідання восьмої сесії міської ради Кропивницького так і не змогло розпочатися через відсутність кворуму.

Безпристрастно зафіксований на електронному табло результат реєстрації показував наявність у сесійній залі 21 депутата і міського голови: разом - 22. Ця кількість дає можливість приймати рішення, але не відкриває можливість почати роботу сесії.

Відповідно до регламенту, для відкриття засідання необхідна наявність більше половини складу депутатського корпусу, а це 22 депутата і міський голова – разом 23.

Порожніми сьогодні залишилися крісла депутатів фракцій “Батьківщина”, “Свобода”, “Самопоміч”, РПЛ, частини складу фракцій БПП і “УКРОП”.

Міський голова Андрій Райкович озвучив заяви, що надійшли до управління апарату міської ради щодо причин відсутності низки депутатів. Про відрядження за основним місцем роботи повідомили Роман Розгачов, Дмитро Терзов, Рафаел Санасарян, Сергій Капітонов, Сергій Бойко, Віталій Пінчук та Олександр Цертій, за станом здоров’я не змогли взяти участь в роботі сесії Михайло Демченко та Рафаел Санасарян. У телефонному режимі про неможливість участі у сесійному засіданні попередив Роман Колісніченко.

- Кожен депутат має обов’язок працювати на громаду, у тому числі у сесійній залі, - наголосив звертаючись до депутатського корпусу Андрій Райкович. – Для цього Закон звільняє депутата на час роботи у сесійній залі від діяльності за основним місцем роботи. Люди делегували нам свої права, щоб ми представляли їхні інтереси у міській раді. Мешканці міста очікують вирішення багатоьх нагальних для себе проблем. Сьогодні ми мали розглядати надзвичайно важливі земельні питання. У такий час робоче місце депутата тут – у сесійній залі. І прийняття рішень міської ради – це показник високих стандартів відповідальності перед громадою.

Своє обурення зривом роботи сесії висловили і мешканці міста, які прийшли до міської ради в очікування вирішення наболілих проблем.

Ветеран війни, учасниця бойових дій, інвалід І групи Лідія Єреміна, яка пройшла з боями всю Україну і закінчида Другу світову у Празі розраховує на виділення земельної ділянки для свого інвалідного автомобіля. Жінка зі сльозами на очах просила депутатів вирішити її питання, адже у неї немає іншої можливості пересуватися містом.

Член Громадської ради Олександр Боршуляк наголосив на необхідності вирішити раз і назавжди давнє питання будівництва Центру реабілітації у Кропивницькому. Свої проблеми озвучив у залі і директор Кропивницького учбово – виробничого підприємства Українського товариства глухих.

Депутат Олег Краснокутський запропонував проявити доцільну волю і наявними 22 голосами підтримати рішення про фінасування проф-техучилищ, якими сьогодні опікується міська влада і у яких повністю відсутні кошти на виплату заробітної плати.

- Давайте приймати рішення, це наші люди, вони чекають на свою зарплату, - наголосив депутат. – А у кого вистачить сміливості – нехай іде до суду потім і оскаржує виплату заробітної плати вчителям.

З таким же запалом присутні у залі депутати вимагали підтримки депутатських запитів на виділення матеріальної допомоги кропивничанам, які потребують дороговартісного лікування.

- Ми можемо почекати із виділенням землі, але як можна затягувати надання фінансової допомоги людям, які перебувають на межі життя і смертя, я цього не розумію, - закликала депутат Анна Ніжнікова.

Натомість депутати Андрій Кролевець і Анатолій Ларін запропонували міському голові звернутися за місцем роботи відсутніх депутатів і в заклади охорони здоров’я, щоб отримати документальне підтвердження причин відсутності.

У цей час секретар міської ради Андрій Табалов повідомив, що відсутні на робочому місці депутати оголосили про скликання власної прес-конференції.

Тож Андрій Райкович вибачився перед громадою за безвідповідальність народних обранців і оголосив перерву до 13.00 та запропонував долучитися до заходу депутатів – опозиціонерів, щоб переконати їх у перевагах і необхідності конструктивної роботи та запросити працювати на сесії.

Усі новини