Зберегти життя новонароджених: Кропивницький міський пологовий будинок отримав високотехнологічне обладнання

П'ятниця, 26 квітня 2024 16:07

У Кропивницькому Міський пологовий будинок з функціями перинатального центру ІІ рівня отримав високотехнологічне обладнання завдяки проекту міжнародної технічної допомоги від Командування збройних сил США в Європі.

Медичний заклад поповнився реанімаційними системами для новонароджених із системою кисневої терапії, апаратами штучної вентиляції легенів та моніторами пацієнтак.

Завдяки реалізації проекту до реанімаційного відділення передали 15 одиниць медичного обладнання на загальну суму близько 20 мільйонів гривень. Серед отриманого є також дезинфікуючі засоби.

Сьогодні, 26 квітня, партнер проекту Віталій Кушнір приїхав до Кропивницького аби засвідчити свою повагу та бути присутнім при передачі гуманітарної допомоги від відділу оборонного співробітництва Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні.

Разом із керівником управління охорони здоров’я Оксаною Макарук та директоркою міського пологового будинку Людмилою Романів вони презентували вкрай необхідне обладнання, в якому відразу розпочали лікування передчасно народжених немовлят.

У рамках проекту міжнародної технічної допомоги спільними зусиллями із донором проєкту – Відділом оборонного співробітництва Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні – міський пологовий будинок отримав новітнє обладнання через програму допомоги командування збройних сил США в Європі, яка реалізується в Україні Відділом оборонного співробітництва Посольства США в Україні.

Сучасна високотехнологічна апаратура американського виробництва надасть можливість лікарям медичного закладу надавати кваліфіковану медичну допомогу у відділені реанімації під час порятунку життів передчасно народжених діток.

Усі новини