Збільшення фінасування сфери культури у Кропивницькому дозволило започаткувати низку вдалих мистецьких проектів

Вівторок, 14 лютого 2017 18:22

У Кропивницькому повноцінно функціонують 6 спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, в яких навчаються 2047 учнів. Про це повідомила заступник міського голови Наталія Дзюба під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 14 лютого.

Важливо, що у 2016 році зміни до розмірів батьківської плати за навчання у мистецьких школах не вносились і залишились на рівні 2015 року. Середня плата за навчання становить 78 грн 00 коп.

Про якість навчання у закладах мистецько – естетичного напрямку свідчать результати: протягом 2016 року підготовлено 32 переможці Міжнародних та 107 - Всеукраїнських конкурсів.

У Кропивницькому діють 20 бібліотек-філій міської централізованої бібліотечної системи. Впродовж 2016 року силами бібліотекарів проведено близько 1000 масових заходів.

Продовжують свою творчу працю та наукову діяльність спеціалісти міських музеїв. За звітний період музейними закладами проведено 519 заходів різного профілю та спрямування.

Надання культурно-дозвілевих послуг населенню мікрорайонів Масляниківки, Арнаутово та Никанорівки забезпечував Будинок культури Масляниківки.

2016 рік був фінансово результативним для галузі культури, адже її фінансування було збільшене на 54%, що дало змогу реалізувати та започаткувати низку вдалих проектів:

- відновлено масштабний проект «Мистецькі вихідні»,

- вперше проведено туристичний фестиваль та «Фестиваль дитячої творчості на вулиці Дворцовій», започатковано проведення щосуботи піших екскурсій,

- вперше взяли участь у Міжнародному форумі індустрії туризму та гостинності і представили обласний центр в Міжнародній виставці «Тур Експо»,

- вперше випустили інформаційні флаєри, що містять цікаву, концентровану інформацію про культурно-мистецькі акції в місті, «Туристичний довідник» та вже чекає презентації туристичний путівник «Вулицями рідного міста».

Протягом літніх місяців «Мистецькі вихідні» відвідало близько 4000 мешканців та гостей міста, в екскурсіях взяли участь 416 дорослих та дітей.

У 2016 році відремонтовано аварійний корпус музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза, у 18 культури закладах виконано поточні ремонти. На це було витрачено 777,7 тис. грн. Заготовлено 7,7 тонн вугілля (100 % від потреби) для 2 бібліотек. У 4 закладах культури здійснено монтаж автоматичної установки пожежної сигналізації (149,3 тис. грн) та у 4 закладах здійснено монтаж охоронної системи (88,5 тис. грн).

Усі новини