Збройні сили України під опікою Святого Миколая і українців: задонатити на ЗСУ можна придбавши нову поштову марку

Середа, 6 грудня 2023 14:25

Біля новорічної  ялинки на площі Героїв Майдану у Кропивницькому, убраній на честь Збройних сил України, символічно провели урочисте спецпогашення нової поштової марки України «Подарунки Святого Миколая». Цьогоріч вперше День Збройних сил України і День Святого Миколая відзначаються одночасно - 06 грудня.

Спеціальний штемпель для Кропивницького на конверти і листівки з марками нового випуску поставили Святий Миколай, військовослужбовець Збройних Сил України,  начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович та директорка Кропивницького регіону АТ "Укрпошта" Тетяна Капустіна.

- В інтерпретації художника Святий Миколай везе в мішку все те, що нам вкрай необхідне для Перемоги над ворогом – зброю! Щиро вітаємо кожного захисника, кожну захисницю і дякуємо за те, що ми живі, - наголосив перед процедурою погашення Андрій Райкович. -  А у Святого Миколая ми просимо надійного захисту для наших мужніх воїнів.

На поштовому випуску «Подарунки Святого Миколая» у виконанні відомого українського художника-ілюстратора Костянтина Лавро поєднані два важливі для українців свята.

Автор не тільки зберіг традиційний образ святого Миколая як доброго дідуся-чарівника, а й вдало відтворив його, додавши актуальні деталі. Тепер Миколай не летить на санях по небу, а їде на козацькому коні. На його плечах – камуфляжний мішок, заповнений військовою технікою, такою як літаки, танки і ракети, які є надзвичайно важливими для української армії для досягнення Перемоги.

На поштовій марці також символічно відтворено перемогу над ворогом: під копитами коня лежить розтоптаний символ Росії – двоголовий орел, якого Миколай пронизує палицею, ніби списом.

Тираж поштової марки становить 600 тисяч примірників. Марка коштує 18 грн і відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа масою до 250 г у межах України. До цієї вартості додається +5,00 гривень як благодійний внесок. Ціна маркового аркуша – 115 грн.

У комплекті з поштовою маркою Укрпошта за традицією випустила конверт «Перший день» та художню картку.

Донатні кошти, виручені від продажу поштової марки, будуть направлені на підтримку Збройних сил України. Придбати марку можна відсьогодні, у відділеннях Укрпошти по всій країні, а також в офіційному онлайн-магазині Укрпошти.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13