Жінкам, які облаштували собі житло у під’їзді кропивницької багатоповерхівки, запропонували підлікуватися і переїхати до інтернату

Середа, 18 жовтня 2017 15:59

Кропивницька родина самовільно облаштувала собі житло в одній із багатоповерхівок обласного центру. Літня жінка, якій вже 86 років, її 61-річна донька та 30-річний онук перетворили під’їзд будинку у власну квартиру.

Як повідомила начальник ЖЕО №1 Світлана Ковальова, родина винаймала у цьому будинку житло у приватних осіб, але за борги їх виселили. Тож теперішній спосіб їхнього життя є своєрідним протестом.

Оскільки таке сусідство створює мешканцям будинку великі незручності: нові «квартиранти» облаштували зі східців спальню, кухню і вбиральню, а у під’їзді стоїть стійкий сморід, люди звернулися у всі можливі інстанції: поліцію, на «гарячу лінію» міського голови, до ЖЕО.

- Міська влада відразу відреагувала, - наголосила Свіилана Ковальова. – Жінкам запропонували декілька варіантів влаштування. Можна лягти на певний час у відділення Центральної міської лікарні на Валах, щоб підлікуватися. А можна відразу влаштуватися в інтернат для людей похилого віку. Проте вони категорично відкинули таку допомогу, а їхні вимоги весь час змінюються. Родина то вимагає надати житло, то обіцяє, що самі виберуться. Ми викликали поліцію, але вони лише фіксують факт, не більше того. У вільний час бабуся просить милостиню у церкві, чи в магазині. Її донька зламала ногу і її вже переправили до лікарні. За інформацією працівників поліції, внук стоїть на обліку в наркологічному диспансері.

На вимогу мешканців під’їзду працівники ЖЕО перенесли всі речі родини до кладової під замком. А жінці, як тільки вона з’явится, допоможуть переїхати до паліативного відділення Центральної міської лікарні.

Усі новини