Житлові права кропивничан на розгляді громадської комісії

Вівторок, 16 квітня 2024 17:06

Засідання громадської комісії з житлових питань під головуванням керуючої справами виконавчого комітету міської ради Світлани Балакірєвої відбулося у Кропивницькій міській раді сьогодні, 16 квітня.

Відповідно до заяв та поданих документів комісія рекомендувала виконавчому комітету взяти на облік для отримання тимчасового житла дев’ять сімей вимушених переселенців. Відповідно до наданих документів до Кропивницького переїхали 4 родини з Донецької області, по 2 родини з Луганської та Запорізької областей і 1- з Миколаївської області. Всі мають підстави для включення до першочергової черги.

Також комісія погодила взяття громадян на квартирний облік:

- у першочергову чергу - 2 учасників бойових дій, 6 внутрішньо переміщених осіб із числа учасників бойових дій та 1 багатодітну матір;

- у позачергову чергу - 3 особи з інвалідністю внаслідок війни та 1 сім’ю загиблого воїна);

- зняття громадян з квартирного обліку  - 6 осіб.

Комісія проголосувала за внесення змін до двох облікових справ вимушених переселенців щодо внесення змін до складу їхніх сімей та підтримала звернення комунального підприємства щодо переоформлення особового рахунку на квартиру.

Разом із тим комісія відмовила громадянину у взятті на квартирний облік, оскільки відповідно до житлового законодавства він та члени його сім’ї забезпечені житловою площею в межах норми, визначеної законодавством України.

Заяву мешканки гуртожитку щодо надання їй ордеру на житлове приміщення, в якому вона проживає, комісія розгляне після вжиття заходів щодо скасування арешту на кімнату.

З усіх питань комісія прийняла відповідні рішення.

Усі новини