Життєвий принцип – бути там, де найважче: у Кропивницькому відкрили меморіальну дошку земляку – Герою Віктору Шарому

Неділя, 17 грудня 2023 14:29

Сьогодні, 17 грудня, у Кропивницькому відкрили меморіальну дошку бійцю Української добровольчої армії Віктору Шарому.

Вона встановлена на фасаді будівлі обласного управління юстиції, де крайовий отаман Буго-Гардівської паланки Українського козацтва, секретар Кіровоградської обласної організації Спілки офіцерів України Віктор Шарий працював із 2007 року.

Цього дня тут зібралися зібралися рідні земляка-Героя, бойові побратими, козаки Буго-Гардівської паланки, волонтери, вдячні воїну мешканці Кропивницького. Схилили голову у хвилині мовчання секретар міської ради Олег Колюка і депутатка міської ради, заступниця начальника ОВА Катерина Колтунова.

Відкриття пам’ятної дошки відбулося напередодні загибелі 62-річного головного сержанта стрілецького взводу Віктора Шарого. Це сталося 18 грудня 2022 року в бою під Бахмутом.

Синьо-жовтий прапор з барельєфу авторства скульптора Богдана Козаченка зняли донька Катерина і дружина Ірина.

Знаходитися там, де найважче — було його життєвим принципом. За плечима мав більше двадцяти років вислуги у військах спеціального призначення, до початку повномасштабного вторгнення брав участь в бойових діях на Донбасі, відзначили у своїх виступах побратими Героя.

- "Катю, я роблю те, що знаю і те, що вмію!", - сказав мені тато під час нашої останньої розмови, - згадує донька добровольця Катерина. - Такими, як мій тато, виборюється нинішня наша свобода і ми всі добре розуміємо, якою ціною кожен сантиметр України залишається під  блакитно-жовтим прапором.

- Віктор Шарий був Людиною, яка всіх мотивувала, була дороговказом, - згадує Катерина Колтунова. - Він користувався беззаперечним авторитетом і багато часу приділяв вихованню молоді. Коли приїжджав з фронту на бувалій у бувальцях машині – у нашому волонтерському центрі відкривалося друге дихання. Це справжній патріот України, який не вагаючись став у перші ряди її захисників - у такий час в тилу нічого б його не утримало.

Віктора Шарого знали і цінували в Кропивницькому і далеко за його межами. Був удостоєний медалей II-III ступенів "За бездоганну службу", "За відмінну військову службу" II ступеня, відзнак "Ювілей спеціальної розвідки", "25 років незалежності України", відзнаки Кіровоградської області "За мужність і відвагу" та інших.

Вічний спочинок Герой знайшов у Кропивницькому на Алеї Почесних воїнських поховань Рівнянського кладовища.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13