Зимові свята у Кропивницькому стартували із святково прикрашеної площі перед міською радою

Четвер, 19 грудня 2019 20:06

Сьогодні, 19 грудня, у Кропивницькому стартували зимові свята. Вони розпочались традиційно саме в день Святого Миколая Чудотворця.

Учні всіх шкіл обласного центру разом із міським головою Андрієм Райковичем взяли участь в традиційній акції «Прикрась ялинку зі Святим Миколаєм». Тепер площа перед міською радою виглядає яскравою та святковою. Особливою популярністю у кропивничан, і малих, і дорослих, користується фотозона із символом прийдешнього Нового року – двома мишками.

Зимові свята у Кропивницькому розпочалися вечері, у теплій родинній атмосфері. На святкову площу перед міською радою завітав не один, а більше двадцяти Святих Миколаїв – і всі з подарунками. Казковий новорічний потяг зустрічали бурхливими оплесками. Вітаючи усіх зі святом Андрій Райкович побажав усім миру і добра.

- Ми вчора разом прикрашали ось ці ялинки. А сьогодні разом зі Святим Миколаєм ми приготували вам новорічні подарунки, - привітав кропивничан Андрій Райкович. - Я щиро вітаю всіх вас з усіма святами. Нехай Новий рік, Різдво прийдуть до нас з миром, добром, гарними новинами. Щоб у нашому місті у Новому році все було гаразд. Ми бажаємо вам міцного здоров’я, щоб дітки були слухняними, а батьки і вчителі раділи успіхам малечі.

Свої привітання містянам подарував також секретар міської ради Андрій Табалов.

- У цей святковий день хочу побажати усім батькам бути опорою та захисниками своїм дітям, бо вони — наше майбутнє і нашої країни, - наголосив у вітальному слові Андрій Табалов. - День святого Миколая – священне свято, день, коли варто забути про всі невдачі й неприємності та згадати про те, що дива трапляються всюди і постійно. Будьте щасливі, зі святом!  

Цього дня учасники свята, школярі з усіх навчальних закладів міста приготували подаруночки дітлахам, що перебувають на лікуванні у міській дитячій лікарні «Добруджа» та Центральній міській лікарні і передали їх головним лікарям Оксані Клюєнко та Олександру Артюху. Оскільки у Кропивницькому безліч талановитих, слухняних, добрих та розумних діточок, то й подарунків дуже багато. Сьогодні на свято завітали дружні родини дитячих сімейних будинків Діордіц, Іванових, Кожанових, які отримали подарунки від міської влади. Під опікою міської ради дванадцять років поспіль перебувають діти – вихованці дитячого будинку «Наш дім». Сьогодні тут виховуються 24 дитини. Вони теж отримали особливий новорічний подарунок від міського голови

Цьогоріч міська рада вдруге обирала переможців міського конкурсу дитячих робіт “Я малюю Україну”. Подарунки від Святого Миколая отримали найталановитіші діти Кропивницького - майстри сучасного малюнку: Софія Шарко, Кароліка Сундукова, Платон Алаєв, Аріна Кучеренко, Поліна Криворучко, Уляна Соломеннікова, Єва Давідюк, Ангеліна Гончарук, Марія Березовська. Завершив чарівне свято лауреат Міжнародних конкурсів, учень 20-ї школи Денис Бурага своєю новою піснею про новий рік.

Усі новини