Народний дитячий хореографічний ансамбль «Світанок» із Кропивницького підкорив серця болгарських глядачів

Вівторок, 29 серпня 2017 13:27

Тріумфально завершився виступ юних танцюристів народного  дитячого хореографічного ансамблю «Світанок» на Міжнародному фестивалі-конкурсі «Summer Best Fest» у Болгарії. Вихованці кропивницької школи танцю отримали диплом у номінації «Кращий колектив в новітній історії народного танцю».

- Це якраз саме та номінація, у якій нам найбільше хотілося здобути перемогу, - відзначив під час прес-конференції у міській раді керівник художнього колективу Максим Печененко. -  Адже всією своє творчістю «Світанок» популяризує народний танок, робить його модним, заохочує молодь до українського танцю.

Перемога вихованцям «Світанку» далася не легко, адже їх суперниками були надзвичайно сильні колективи. Достатньо назвати дитячу хореографічну школу   національного заслуженого академічного ансамблю танцю України імені Павла Вірського та  грузинський національний ансамбль пісні і танцю «Арсіані».

Сьогодні  до складу колективу «Світанку» входить більше 130  хлопчиків та дівчаток,   які закохані в хореографічне мистецтво і впевнено можуть сказати, що СВІТ-це Танок. І це коло може стати ще ширшим, адже ансамбль оголосив про початок набору майбутніх зірок хореографії – малюків від 5 до 8 років. Спробувати свої сили стати «світанчанами» можна буде 9 вересня о 9.00 у приміщенні ЗОШ №25.

Усі новини