Звіт виконання бюджетних програм у 2018 році: у Кропивницькому відновлено 27,7 км мереж зовнішнього освітлення

Середа, 27 лютого 2019 17:08

На виконання капітального ремонту мереж зовнішнього освітлення у Кропивницькому та виготовлення необхідної проектно-кошторисної документації і проведення експертиз з міського бюджету у 2018 році було передбачено 8,45 мільйонів гривень. Про це повідомила в.о. начальника головного управління житлово-комунального господарства міської ради Тетяна Савченко під час звітної прес-конференції за результатами виконання бюджетних програм у 2018 році.

- Планувалося виконати роботи по 93 об’єктах, у тому числі: за рахунок коштів державного бюджету – 500 тисяч гривень від співфінансування з міського бюджету - 15 тисяч гривень, - відзначила Тетяна Савченко. – Фактично минулого року було здійснено відновлення мереж зовнішнього освітлення по 49 об'єктах на суму 7 614,8 тис.грн, а це 27,7 км електричної мережі і 926 світлоточок. По 37-ми об’єктах виготовлено проектно-кошторисну документацію для виконання робіт у 2019 році кошторисною вартістю 6451,9 тис .грн. По 4-х об’єктах укладено угоди на виконання робіт з капітального ремонту на суму 200,5 тис.грн.

Крім того, в обласному центрі виконувався капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення вулиць міста в рамках проекту "Підвищення енергоефективності у навчальних закладах і системі вуличного освітлення у м. Кропивницькому"

Загальна вартість виконаних робіт по 16 об'єктах склала 3 285,6 тис.грн (16,1 км відновлених мереж, кількість світлоточок – 495).

Належна увага приділялася і поточному ремонту та утриманню в належному стані мереж зовнішнього освітлення Кропивницького, наголосила Тетяна Савченко. Для цього з міського бюджету було виділено 7 210,6 тис. Грн. Проводилися роботи по технічному обслуговуванню мереж, зокрема: заміна ламп (1710 шт.), заміна та регулювання кронштейнів, ремонт та обслуговування виконавчих пунктів та пунктів повторного включення, проведення ревізії та ремонт пультів автоматичного та телемеханічного керування, ліквідація пошкоджень мереж (у тому числі заміна 11 км дротів), коротких замикань та обривів дротів, ліквідація провисань повітряних ліній та натягування дротів, перевірка роботи світильників (замінено 294 шт.), очищення електромереж від гілок та накидів дротів, розфазування світильників, встановлення 41 залізобетонної опори тощо.

Усі новини